MENÜ

Yeni Trabzonspor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başkan Muharrem Usta her ne kadar seçim vaadi olan ‘50. yılda şampiyonluk’ sloganını doğru olarak arka planlara ittiyse de takım ve kulüp yapılanmasında vaatleri doğrultusunda ilerliyor. Doğru olarak diyorum, çünkü Trabzonspor’un asıl dinamiklerinin temel felsefesinin ilk sırasında ‘mutlak şampiyonluk’ yazmaz. Gurur duyulan, sonuna kadar yarışan, yeni yıldızlar yetiştiren bir kulüp olarak tarif etmek çok daha kolaydır içindeki ön sıra duygularını. O nedenledir ki, ‘illa şampiyonluk’ vaadi hep sıkıntı yaratmış, stres yaptırmış, takım o hedefi ıskaladığında her hedeften kopmuştur. 2010-2011 sonrası 1 kez bile o aynı heyecanları yaşatamamış olmasını başka türlü anlatmak mümkün değildir. Gelelim Yeni Trabzonspor’a...

Hepsinin gerekçesi var

Bordo-Mavililer biraz Sadri Başkan, bolca da Hacıosmanoğlu döneminde ekonomik olarak riskler aldı. Hacıosmanoğlu için çok türlü eleştiriler olsa da, kendisinin izah etmeye çalıştığı, 2010- 2011 sezonu sonrasında camiaya bir heyecan getirme arzusu ve yıldızlarla özgüven yükseltme hareketi makul ölçülerde anlaşılabilir. Eğer tarihi kadrolar kurulan sezonlarda hedeflenen başarılar gelmiş olsaydı, bugün bahsedilen ekonomik sıkıntılar muhtemelen bu kadar büyük olmayacaktı. Fakat olmadı, en iyi, kredisi en yüksek hocalarla da, işinin iyisi menacerlerle de, hayal bile edilemeyecek yıldızlarla da gelmedi sportif başarı. Böyle bir ortamda Usta ve ekibinin zaten strateji değiştirmekten başka bir çaresi de yoktu. Çünkü hemen yapılacak, “Hacıosmanoğlu neden gitti o zaman!” eleştirisi çoktan hazırdı. UEFA şartlarının baskısı da burada mecburi istikametin bir başka belirleyicisi oldu.

Bir kişi muhalefet yapmaz

Daha önce sportif başarı için ekonomik riskler alan Trabzonspor’dan ekonomik başarı için sportif riskler alan bir Trabzonspor’a geçildi. Genç ve patlama adayı transferler, altyapıdan yıldız adayları, kendi profesyonelleriyle bir yola girme çabaları... Hepsi Trabzonspor’un yakın geleceğinin belirleyicisi olacak. Tutarsa çok ciddi destekçi bulabilecek proje için en önemli unsur doğru anlatım ve sabır. Tutarsa dediğim nokta asla şampiyonluk değil. Taraftarın çıkış yapan falanca gencin bir hafta sonraki performansını merak ederek stada koşması... Kentin 2010-2011 buhranından kurtulup tekrar futbol takımının etrafında kenetlenmesi... Yönetim-kulis değil, tesis-futbolcu eksenli bir futbol yapısı... Bu sağlanırsa karşı gelecek, muhalefet edecek kimseyi görmez karşısında Usta.

YORUM YAZ