MENÜ

Kazanan haklıdır!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son 4 maçını bazılarını iyi bazılarını ise felaket derecede kötü oynayan kaybeden Trabzonspor’da, sezon başındaki akılcı dokunuşlarıyla övülen Şota da tartışılır hale gelmişti. Bunun en önemli sebebi ise hiç kuşku yok ki, Mersin deplasmanındaki tercihleriydi. Oralara tekrar dönmeye gerek yok ama neredeyse hiçbir seçiminden olumlu geri dönüş alamamış, kulübede de refleks göstermekten uzak kalmış, oyun sonunda ise kontrolünü tamamen kaybedip bir teknik adamın konuşmaması gereken şeyler konuşmuştu. En azından maç sonu için...

Böyle bir durumda, takımın iyi futboldan ziyade acilen iyi skor alması gereken bir ortamda Şota, çok daha riskli bir kadroyla sahaya çıktı. Dizilişten oyuncu tercihlerine kadar bugüne kadar olmayan bir şekle dönmüştü Bordo-Mavililer’in hocası. Üstelik tüm bunları ligde henüz kazanamamış, acilen çıkış arayan ve sıkıntılı durumdaki Trabzon’u da gözüne kestiren Sivasspor’a karşı yapmıştı.

Sivas bu değil!

Ancak Şota’nın tercihleri dün hem kendisine kredi hem de takımına çok kritik bir 3 puan kazandırdı. Evet takım yine çok pozisyon verdi, çok kopuk kopuk oynadı ama böyle bir ruh hali içinde iyi futbolla puan kaybı yerine tüm Trabzonsporlular’ın bu oyunla bu tercihlerle bile olsa galibiyeti seçeceğinden eminim. Özetle kazanan haklıdır. Şota kazandı, Trabzon kazandı.

Sivasspor’a gelince...

Geçtiğimiz günlerde, “İstifa etmem” dedi ama Sergen Yalçın gibi parlak bir zekanın bu kadar acemiliğe, bu kadar tepkisiz oyuna, bu kadar geniş şekilde skoru kabullenişe daha ne kadar sabredeceğini merak ediyorum. Bu kadro belki şampiyonluğa, ilk 4’e oynamaz tamam ama bu kadar da yerlerde sürünmez sanki.

YORUM YAZ