MENÜ

Çıtayı başkan koydu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çıta 50. yılda şampiyonluk olarak konulduğu andan itibaren taraftarın 1 değil birkaç yıldız beklentisine gireceği, süre uzadıkça taraftarın da sinirinin bozulacağını tahmin etmeliydi başkan. Yani şimdi bu konudaki şikayetlerinin pek anlaşılabilir olduğunu düşünmüyorum. Üstelik şampiyonluk yolundaki olası rakipleri (Hatta buna artık İstanbul’un devleri dışında Başakşehir ve Antalya’yı da eklemek gerekir) kadrosuna flaş takviyeler yaparken...

İşin ekonomik kısmına vurgu yapıyor Başkan Usta... Doğru ama bu da taraftarı zerre kadar ilgilendiren bir durum değildir, hiçbir kulüp için üstelik. Bakınız Galatasaray’a... Dursun Başkan kısa süre öncesine kadar ekonomiyi düşünüp küçük adımlar atarken taraftarın öfkesine maruz kalırken, şimdi kesenin ağzını açıp formül bulunca kahraman oldu! Yani taraftar elbette bilinçli olmalı, lisanslı ürün almalı, kombine almalı, takımına pozitif destek vermeli ama kulübün kredisiyle ilgilenmez.

‘Semtin topçusu’

Onur Kıvrak ve özellikle Yusuf Yazıcı ve Okay için yaptığı ‘toplum vicdanı’ vurgusu ise kıymetli. Kırmadan dökmeden ve üstelik sadece Trabzonsporlular’ı değil tüm toplumu işaret ederek durumu güzel özetlemiş. Burak sözlerine de katılıyorum. İyi bir Burak Yılmaz, sadece Trabzonspor’un değil, sezonun belirleyicisi olur. Yusuf Yazıcı için samimi düşüncelerini, ona ne kadar kıymet verdiğini biliyorum başkanın. Ancak Yusuf’un artık ‘semtin topçusu’ durumundan çıkıp gelecek vaat eden, vitrin olan bir yıldız adayı muamelesi görmesi de hakkı. Özellikle de ekonomik olarak. O zaman kafası da ayakları da rahatlar.

YORUM YAZ