MENÜ

En büyük rakip kim?

Abone Ol Google News

Kulvarlar arası geçişlerde ciddi konsantrasyon eksikliklerine bağlı kayıplar yaşanabiliyor. Kupa ve lig mesaisinde iddialı olmanın verdiği sorumlulukla; her maçınızı ideal ya da ideale yakın kadrolarınızla oynama gibi bir zorunluluğunuz söz konusu. Buna bir de ezeli rekabet motivasyonu eklendiğinde teknik adamlar için asıl imtihan başlamış oluyor. Bu aşamadan sonra bir teknik ekipten çok öte; bir strateji uzmanlar grubu olmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Psikolojik üstünlük

Hem kupanın iki ayağına ait oyun ve oyuncu tercihleriniz, hem de bir sonraki lig maçı için sakınma yöntemlerinizi doğru kurgulamanız gerekiyor. Ligde oynanan karşılaşmanın harareti düşünüldüğünde ilk defa bir Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması öncesi bu denli bir sessizlik görüyor olabiliriz. Ortamın normalleşmesi elbette istediğimiz bir durum... Ersun Yanal’ın ayrılması fakat takımının başında son maçına Trabzon’da çıkacak olması farklı bir motivasyon getirebilir. Trabzonspor için ligde ezeli rakibine karşı kazanılan maçın psikolojik üstünlüğü ve rahatlığı ile sahaya çıkılacağı düşünülebilir.

Haberin Devamı

Taraftar gücü...

Son iç saha maçında Rizespor karşısında siyahla beyaz kadar farklı iki yarı izlemiştik. Maçın bence en çok dikkat çeken ya da dikkat çekilmesi gereken konusu tribün reaksiyonlarıydı. Trabzonspor bir çok konuda ezeli rakipleriyle yarışırken en önemli gücünü rakipleri gibi arkasına alabilmiş değil. Oyuncuların durumdan hayli rahatsız olduğu konuşuluyor... Aslında, Sosa ve Sörloth’un kameralardan ekranlara ulaşan görüntüleri çok şey anlatıyor. Hedefe koyduğu bazı oyuncularını maç oynanırken, maç öncesi ya da sonrası fark etmeksizin bitirme noktasına getiren taraftarları var Trabzonspor’un. Her iki kulvarda da yarışırken gölge eden ama farkında olmayan. Oyuncu grubunun en büyük rakibi olan.

YORUM YAZ