MENÜ

Kusursuz Aslan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde zirve yarışında yara almak istemeyen Galatasaray, kendi evinde iyi sonuçlar alan Konyaspor’a konuk oldu. Oldukça modern bir stada sahip olan Konyaspor aynı zamanda tribünlerini doldurabilen ender takımlardan biri olması nedeniyle alkışı fazlasıyla hak etti dün akşam.

Cim Bom domine etti

Yaklaşık 40 bin futbol severin izlediği mücadeleye Hamza Hamzaoğlu kafasındaki oyun sisteminden vazgeçmedi ve sahaya yine ofansif bir kadroyla çıktı. Son haftaların formda iki isminden Emre ve Bruma arasındaki tercihini Emre’den yana kullanan Hamzaoğlu, savunmanın solunda yine Telles’e görev verdi. Mücadelenin ilk 10 dakikalık bölümü oldukça düşük tempoda geçerken iki takım da orta alandan çıkmakta zorlandı. Konyaspor, rakibine orta sahada basarak bu bölgede Galatasaray’ı durdurmak isterken, Cim Bom oyunu kanatlara taşımaya çalıştı. İlk 10 dakikalık bölümün ardından Sarı-Kırmızı takım daha fazla açık alan bulmaya başladı. Orta alanda topu iyi kullanan Cim Bom, Konyaspor kalesinde daha fazla görülmeye başladı. 16. dakikada Emre Çolak’ın kullandığı kornere Chedjou kafayı vurdu, Mehmet Uslu direğin dibinden çıkarsa da Umut dönen topu tamamladı ve takımını öne geçirdi: 0-1. Golden sonra Aslan üzerindeki stresi attı ve daha rahat oynamaya başladı. 23. dakikada Selçuk ceza sahası içerisinin sol çaprazında içeriye ortaladı, Emre bekletmeden çok şık vurdu ve çok güzel bir gole imza attı: 0-2. Oyunu domine eden Aslan 2-0’dan sonra da gol aramaya devam etti. 36. dakikada Selim savunmada büyük bir hata yaptı ve topu Burak’a kaptırdı. Hızla ceza sahasına yönelen Burak sert vurdu ve skoru 3-0’a taşıdı: 0-3. İlk yarı boyunca rakibine tek bir atak fırsatı vermeyen Galatasaray, 3 gol buldu ve soyunma odasına 3-0 önde gitti.

Fark da durduramadı

Galatasaray ikinci yarıya da aynı ciddiyet ve istekle başladı. Farkı daha da arttırmak isteyen Sarı-Kırmızılı takım, skoru korumaya gitmedi ve hücumlarını daha da artırdı. 54. dakikada Konyaspor’da,
Campos topla beraber ceza sahasına girdi ve Hasan’ı gördü. Tecrübeli oyuncu kaleci ile karşıya kaldığı pozisyonda Muslera’yı geçemedi. Bu pozisyon ev sahibi ekibin yakaladığı tek fırsattı. 57’de Cim Bom organize bir atakla rakip kaleye geldi. Sağ kanattan Sabri’nin ortasına Burak kafayı vurdu ve farkı 4’e çıkarttı: 0-4. Bu fark da Aslan’ı durdurmadı. 62’de Sneijder ceza sahası içerisinden vurdu direkten dönen top Hamit’in önünde kaldı. Tecrübeli oyuncu müsait durumda vuruşunu yaptı ve skoru 5-0’a getirdi: 0-5. Hamza Hamzaoğlu’nun takımın başına geçmesiyle önemli bir futbol karakteri kazanan Galatasaray’da uzun bir aradan sonra alınan böylesi farklı bir galibiyet ilerisi için iyi sinyaller verdi. Koşan, savaşan, her an gol kovalayan Cim Bom, dün akşam rakibini 5-0 mağlup ederken adeta futbol resitali sergiledi.

YORUM YAZ