MENÜ

Lider hata yapmadı

Abone Ol Google News

Alanyaspor’u 4-0 mağlup ederek, zirvedeki yerini koruyan Galatasaray, Pendikspor’u konuk etti. Deplasmanda kazanılan maçının ikinci yarısındaki on birle sahaya çıkan Okan Buruk, Ziyech’e şans tanıdı.

Haberin Devamı

10 dakika yetti

Karşılaşma tempolu başlarken, Pendikspor önde oynamaya çalıştı. Pozitif bir anlayışla sahaya çıkan konuk takım, güçlü rakibi karşısında gol aradı. Galatasaray ise özellikle ilk yarım saatlik bölümde hücum aksiyonlarında başarılı olamadı. Sarı-Kırmızılılar’da orta alan ile forvet hattında kopukluk yaşanınca, ceza alanına girmekte zorlandılar. 35’te ise Galatasaray’ın yıldızı Icardi sahneye çıktı. Arjantinli, Mertens’in pasında ceza sahası dışından tekte vurdu: 1-0. Bu golle üzerindeki baskıyı atan Sarı-Kırmızılılar’da 39’da Icardi bu sefer altı pasta vurdu, fakat kaleci gole izin vermedi. 40’ta ise kornerden gelen topa Abdülkerim kafayı vurdu, fark ikiye çıktı: 2-0. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın da skoru oldu.

Net fırsatları teptiler

Pendikspor ikinci yarıya da atak başlasa da Galatasaray buna uzun süre müsaade etmedi. Icardi, Mertens ve Barış ile rakibine baskı kuran Okan Buruk’un takımı, art arda net fırsatlardan yararlanamadı. 76’da Berkan, Mertens’i gördü, yıldız oyuncu düzgün vurdu: 3-0. Gol aramaktan vazgeçmeyen Pendikspor, 87’de Alpaslan’ın kafa golü ile skoru 3-1’getirdi. Uzatmada ise Vinicius ceza sahasında yerde kalınca, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Kerem 90+6’da tekrarlanan penaltıda, bu kez topu ağlara gönderdi: 4-1. Galatasaray sahadan 4-1’lik galibiyetle ayrılırken, bir çok net pozisyondan da yararlanamadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ