MENÜ

Yolu açık olsun!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Peşinen söylemek isterim ki, taraftar Ozan Tufan konusunda biraz peşin hükümlü davranıyor. Oysa, zamana ve sabra ihtiyacı var ve sanırım bunu da hak eden kumaş ve yeteneği genç futbolcunun. Çünkü sanıldığı kadar kolay değil büyük kulüplerde bir futbolcunun “Ha” deyince kapasitesine ulaşması. Unutulmasın, Tarık Daşgün, Ortega, Halil İbrahim, Maldonado, Krasiç ve daha nice yıldız ve yıldız adayı futbolcu kalitesinin kıyısına ulaşamayan performanslar sergilediler Fenerbahçe’de.

Ahmethan hücum preste harikaydı oyunda kaldığı sürece. Ama takım savunmasına katkısı daha da alkışlıktı bence. Hasan Ali ve Şener’in iyi niyetlerine de profesyonellik anlayışlarına da saygı duyuyorum. Fakat önemli hedefleri olan bir takımda olsa olsa kulübede bulunacak oyuncular olabilirler ancak. Özellikle Şener atak sonuçlandırmakta çok yetersiz kalıyor ve takım sırf onun yüzünden geriye koşmalarını ikiye katlamak zorunda kalıyor.

Oysa futbol, özünde nerede, ne zaman ne yapacağını bilmek, pozisyon almakta ehil olmak demektir. Tabii, oyun ve takım disiplinine de uyma koşuluyla.
Misal, Ahmethan özellikle baskı yenilen anların tamamında savunmanın en önemli aktörlerinden biri oldu. Yetmedi, hücumda da en yıpratıcı oyuncusu oldu Fenerbahçe’nin.
İşin özeti şu; eksiği var Fenerbahçe’nin. Ama daha ligi başlamadan, liginde ikinci haftayı iki galibiyetle geride bırakmış Sturm Graz gibi hazır bir takımı elemek de en hafifinden alkışı hak ediyor. Hem de aşırı sertliğe göz yuman İngiliz hakeme rağmen.

Şüphesiz, dün akşamın en güzel fotoğraflarından biri de sarı lacivertli taraftarı nihayet tribünleri doldurmasıydı. Tek başına bu faktör bile Aykut Kocaman faktörü ve katkısının Fenerbahçe adına yeni sezonda ne denli değerli olduğunu anlatıyor bence. Ne diyelim, yolu açık olsun.

YORUM YAZ