MENÜ

Kartal günü kurtardı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yalnız eylül değil, ekim de hazan ve hüzün ayıdır. Bu, tabiat için de böyledir, hayat için de... Ancak bazı ekimler vardır ki, dert, kasavet, acı ve kahır da eşlik eder, geleneksel hüznüne... Bu yıl da böyle oluyor gibi... Bir yanda yurdun dört bir yanından kalkan şehit cenazeleri, diğer yanda pusuda bekleyen ekonomik kriz tehlikesi. Bu ekim zor geçecek.
Durum Üç Büyükler için de farklı değil. Ekimin başında olmamıza karşın, her üçünün de teknik kulübesini yangın sarmış durumda. İçlerinde durumu en zor gözüken Ertuğrul Sağlam. Oysa en sağlam (!) durması gereken oydu. Oturmuş takımla ikinci yılıydı ve transfer oparesyonunun da başında o da vardı. Yani, günahı da ona, sevabı da! Tabii Sinan Engin’le beraber! Neden faturanın sadece Salam’a kesildiğini anlamak mümkün değil. Ve görev başındayken başkanın bir başka teknik direktörle görüşmesini Ertuğrul Hoca’nın nasıl sindirdiğini de...
Neyse, bu ahval ve şerait içinde Beşiktaş’ın dün gece işi hiç de kolay değildi. Olmadı da zaten. Üstelik, her ne kadar geçen yıl ki gücünden uzak olsa da karşısında taş gibi bir takım vardı. Hacettepe, gerçekten çok iyi mücadele etti. Etkili pres yapan Başkent ekibi, sahanın her yerinde rakibine iyi bastı. İkinci topların da çoğu Hacettepeli oyunculardaydı. Tek eksikleri hücumda çoğalamamalarıydı.
Buna mukabil Beşiktaş savruktu. Bir türlü oyuna hükmedemedi. Hücumda organize olamadı. Hal böyle olunca şişirme toplarda Batuhan’dan medet umdular. Genç golcü doğrusu bu alanda başarılıydı. Ceza alanına düşen her topu idirirerek arkadaşlarını pozisyona sokmaya çalıştı. Galibiyette aslan payı onundu. Tabii, Zapatocny-Sivok ikilisini de unutmamak gerek. Hacettepe’nin hiç de haketmediği bir yenilgi aldığı maçın en anlamlı fotoğrafı, her iki takımın da sahaya şehitlerin fotoğraflarıyla çıkmasıydı.
Bu sonuç, eğer Sağlam görevde kalsa da kalmasa da çöpü halının altına süpürmekten başka işe yaramayacak. Beşiktaş’ı da zor bir ekim bekliyor.

YORUM YAZ