MENÜ

Mete Gazoz tarihi yeniden yazıyor!

Abone Ol Google News

Darrell Pace... ABD’li okçu... 1972 yılında henüz 16 yaşındayken ABD Milli Takımı’na seçiliyor. Bundan üç yıl sonra, 1975 yılında 19 yaşındayken Dünya Şampiyonu oluyor. Ardından 1976 Montreal Olimpiyat Oyunları’nda altın madalyaya uzanıyor ve dünya okçuluk tarihinde bu başarıya uzanan ilk sporcu oluyor. Pace, takip eden yıllarda bu başarıyı bir kez daha tekrarlıyor. 1979’da Dünya, 1984 Los Angeles’ta da Olimpiyat Şampiyonu oluyor. Bunların yanı sıra sayısız ABD Ulusal ve Pan American Oyunları şampiyonlukları kazanıyor. 2011 yılında Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından ‘Yüzyılın Okçusu’ ünvanına layık görülüyor.

Haberin Devamı

Dünya spor tarihine geçiyor Mete Gazoz...

Milli gururumuz. Henüz 14 yaşındayken, minikler kategorisinde yarışırken Türk A Milli Takımı’na seçiliyor. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda 17 yaşında ülkemizi temsil ediyor ve Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından ‘Geleceğin En İyi 5 Okçusu’ arasında gösteriliyor. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ise altın madalyaya uzanarak okçulukta ilk olimpiyat şampiyonumuz oluyor ve Türk spor tarihine geçiyor. Önceki gün de Berlin’de Dünya Şampiyonu olarak yine spor tarihimizde bir ilke daha imza atıyor. Yalnızca bizim spor tarihimizde mi? Mete bu başarısıyla Dünya spor tarihine de geçiyor. Zira, 1976’da bu başarıyı yakalayan ilk okçu olan Darrell Pace’den 47 yıl sonra hem Olimpiyat hem de Dünya Şampiyonluğuna ulaşan ikinci okçu oluyor Mete Gazoz.

Haberin Devamı

Pace ile unvanı paylaşıyorlar

Şu anda bu ünvanı Pace ile birlikte paylaşan 24 yaşındaki Mete’nin önünde daha uzun yıllar var. Önümüzdeki yıl Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda da ikinci olimpik zaferini ilan edeceğine dair hiçbir kuşkum yok. Ardından Los Angeles 2028 geliyor. Öyle görülüyor ki, ‘Melekler Şehri’, Darrell Pace ile kaderinin kesiştiği kent olacak. Pace, Los Angeles 1984’de ikinci olimpiyat şampiyonluğuna ulaşmıştı. Dünya okçuluğunun yeni prensi olan Mete Gazoz’un Los Angeles 2028’de üçüncü olimpiyat altınını alarak Darrell Pace’i kariyer olarak geride bırakıp bu yüzyılın okçusu ünvanını alması kuvvetle muhtemel. Başta anne babası Meral-Metin Gazoz çifti olmak üzere çok iyi bir profesyonel ekip tarafından kariyer basamakları en ince detaylarına kadar planlanan Mete Gazoz’un da bu hedefin peşinde olduğuna eminim. Sakin ve dingin kişiliğinin yanı sıra kendinden emin ve oldukça iddialı bir yapıya da sahip olan milli sporcumuzun Berlin’de sıcağı sıcağına, “Bugün dünyanın en iyi okçusu benim, yarın da ben olacağım,” demesi boşuna değil. Çünkü Mete aynı zamanda sözünü tutan da bir sporcu! Rio 2016’da ikinci turda elendikten sonra “Tokyo 2020’de altın madalya alacağım,” demiş ve bu sözünü tutmuştu!

YORUM YAZ