MENÜ

İpekçi'nin kralı Aslan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa’da ülkemizin gururu iki devin mücadelesi yine nefes kesti. Kazanan yine evsahibi, yine bir basketle oldu...

Galatasaray Odeabank, bütün maçı önde götürdü. Bir kaç kez çift haneli farklara ulaştılar, ama Fenerbahçe her defasında hamle yapıp rakibini yakaladı. Özellikle son 5 dakikada Biba’nın performansı müthişti...

Galatasaray, rakibine oranla kısıtlı bir kadroya sahip. Özellikle şutör forvetleri yok. Ama Dubljeviç herşeyi yapıyor. Gerekirse uzun, gerekirse forvet pozisyonunda oynuyor. Üçlük atıyor, sırtı dönük oynuyor, potaya penetre ediyor, savunmada canla başla mücadele ediyor. Dün de sahanın yıldızıydı Karadağlı oyuncu. 20 sayı, 8 ribaunt, 3 asistle oynadı. Coach Ekrem Memnun, takımından maksimum verimi almayı başardı yine. Galatasaray’ın yegane oyun silahı Dubljeviç, Lyttle ve Nevriye’nin orta mesafe şutları. Dün bu üçlü 59 sayının 45’ini attı. Fenerbahçe’nin önlem alacağı yegane şey de, bu orta mesafe şutlar. Kısaları riske etseler belki rahat kazanacaklar ama takımda oyuncu değişikliklerini bile oyuncular kendi yapıyor. Daha birinci dakikada Tuğba kenara gelip, “Dubljeviç ile eşleştim. Benden çok uzun, onu tutamam, Biba’yı oyuna al” dedi. Winnicki de, “doğru söylüyorsun” gibilerinden bir cevap verip, Tuğba’nın dediğini yaptı. Bitime 5 dakika kala da Birsel benche dönüp, “Biba oyuna gir” dedi. Polonyalı yıldız da sahaya girip neredeyse maçı çeviriyordu. Bir tarafta coach takıma ne kadar hakimse, diğerinin geçen yıl İniguez’in olduğu gibi oyuncuları üzerinde hiçbir hakimiyeti yok.
Seri yine Ataşehir’e taşındı. Fenerbahçe, coacha rağmen küçük salonda seyirci ve kadro derinliği ile avantajlı taraf. Yine nefesleri kesen bir derbi bizleri bekliyor.

YORUM YAZ