MENÜ

Avrupa'nın en büyüğü Fenerbahçe

Abone Ol Google News

.. Ve Fenerbahçe Alagöz Holding bir kez daha Euroleague şampiyonu. Geçen yıl Prag’daki finalde ÇBK Mersin’i yenip şampiyonluğa ulaşan SarıLacivertliler, bu kez Villeneuve’i farklı devirdi üst üste iki kez Avrupa’nın en büyüğü olmayı başardı. Yarı finalde evsahibi Çukurova Basket’i yenen Kanarya, finalde Fransa’nın Villeneuve takımı ile karşılaşı. Finaller her zaman zor olur ama Fenerbahçe öyle bir basketbol oynadı ki, adeta resital sundu. Oyun ilk yarı biraz kafa kafaya gider gibi oldu ama sonra Meeseman, Collier ve McBride gibi yıldızlarla ağırlığını koyan Sarı-Lacivertliler, farkı giderek açıp 106-73 gibi rekor bir final skoruyla Euroleague Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Final-Four’a çok iyi hazırlanmışlar

Sezon boyunca oynadıkları basketbolla bunu sonuna kadar hak etmişlerdi. Ama Final-Four’a çok iyi hazırlanmışlar. Coach Garnier, olması gereken zamanda tüm oyuncuarın form olarak zirvede olmasını sağlamış. Nitekim kadın maçlarında hele hele finalde böyle 100’lü sayılar görmeye hiç alışık değiliz. Fransızlar da çok atletik ve fizik olarak güçlü bir takım. Ama karşılarında öyle bir Fenerbahçe vardı ki, ne yapsalar çare etmedi. Napheesa Collier, nefis bir final oynadı. 33 sayı atıp sahanın yıldızı olurken, sezonun MVP’si Meeseman yine bildiğimiz gibiydi. İnanılmaz katkı verdi. McBride ve Miliç de gerekeni yaptı. En önemlisi takım savunmasından da hiç ödün vermediler.

Haberin Devamı

Onlar artık kazanmayı öğrendi

Tebrikler Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı. Bu kupayı aslında yıllar önce de hak etmişlerdi. Bir çok final kaybettiler. Ama artık onlar kazanmayı öğrendi. İki yıl üst üste Avrupa’nın zirvesine çıktılar. Kolay kolay da inmeye niyetleri yok gibi. Bir kez daha tebrikler Fenerbahçe’ye... Fenerbahçe’yi iki yıldır zorlayan takım da yine bir başka Türk, ÇBK Mersin... Onların tarihleri çok yeni. Ama kısa zamanda çok yol kat ettiler. Mersin’de de harika bir organizasyon düzenlediler. Hedefleri şampiyonluktu ama yarı finalde kaybettikten sonra 3.’lük maçına konsantre olmaları beklenemezdi. Mental olarak dibe vurdular. Ama üzülmeleri gerekiyor. Doğru yolda ilerliyor Çukurova Basket Mersin...

YORUM YAZ