MENÜ

Fener lider dinlemedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tahincioğlu Basketbol Ligi’nin şu ana kadar en başarılı takımı Tofaş. İkinci Lig’den başlayan uzun süreli plan ve projelerinin karşılığını alıyorlar. Her yıl üstüne biraz daha koyarak, çok da fazla para harcamayarak. Bu ligde, Anadolu Efes, Darüşşafaka, Beşiktaş ve Galatasaray’ı yenerek 10’da 10 yapmışlardı. Ama dün rakip Fenerbahçe Doğuş’tu... Takımın ikinci guardı Henry’nin yokluğu onları çok etkiledi belki ama Fenerbahçe’nin Zalgiris karşısında hüsrana uğrayan savunması geri gelmişti.

Devrede 8’de 1 üçlük

İlk periyotta Tofaş set hücumunda bir basket bile bulamadan sadece 10 sayı üretebildi. Sadece geçiş hücumlarından sayı üretebiliyorlardı ve Fenerbahçe, geri kalan bölümde geriye çok iyi koşarak ‘fast break’ sayılarına da izin vermedi. Durum böyle olunca evinde 90 sayıya yakın bir ortalama tutturan Bursa ekibi sadece 71 sayıda kaldı. Fenerbahçe’de Melih 0/3 üçlük isabetle başlarken, Kanarya 1/8 üçlük attığı devrede 13 sayıda kaldı.

Savunmasıyla durdurdu

İkinci periyottan itibaren Datome’nin müthiş hücum performansı savunmada çalınan toplar, üstünlüğü Sarı- Lacivertli ekibe getirdi. Tofaş, Kadji ile ayakta kalmaya çalıştı belki ama Fenerbahçe savunması ne Meija’yı, ne Crocker’ı, ne Morgan’ı ne de Owens’ı devreye sokturmadı. Hal böyle olunca Sarı- Lacivertliler, farkı giderek açıp Tofaş’ı bu sezonki ilk yenilgisini tattırırken, rakibine de bir adım daha yaklaştı.

YORUM YAZ