MENÜ

Efes potayı göstermedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarihinde ilk kez Play-Off oynayan Trabzonspor, tarihindeki ilk yarı final maçına çıktı. Rakip ise buraların gediklisi Anadolu Efes’ti. Yarı final şu an için Trabzon’a bir gömlek bol gelmiş gözüküyor. Markoviç ve takımı Eurochallange’de final, TBL’de yarı final oynayıp, beklenenin çok üzerinde bir performans sergiledi. Dar bir rotasyonla oynuyorlar ve Efes gibi bir takıma kafa tutabilmeleri için 6-7 kişilik rotasyonun tamamından verim almak zorundalar.

Dün sadece Hardy biraz oynar gibi yaptı, ama diğerleri Euroleague sertliğinde savunma yapan Efes karşısında potayı bile göremedi. Lasme 5 blokla potayı karartırken, takım halinde tam 7 blok yapan Lacivert-Beyazlı savunma potasında sadece 22 basket, 56 sayıya izin verdi.

İvkoviç’in kozu; alan savunması

Coach İvkoviç, dün cebinden ‘alan savunması’ kozunu çıkardı. Kendisinden uzun yıllardır görmeye hiç alışık olmadığımız bir durumdu bu. Efes’te de sezonun bitimine bir kaç maç kala ilk kez denedi alan savunmasını. Belli ki, Fenerbahçe’ye sürprizler yapmayı planlıyor, şimdiden takımı finale hazırlıyor gibiydi.

Birkan, sakatlıktan ‘yıldız’ gibi döndü. Tendonu kopmadan önce Efes’te böyle performanslar gösterdiğini hatırlamıyorum Birkan’ın. Telekom serisini de harika oynadı, dün de müthiş bir özgüvenle 4/4 üçlük attı. En sevindirici taraf ise kısa sıkıntısı çeken Milli Takım’ın böyle bir Birkan’a fazlasıyla ihtiyacı olmasıydı.

YORUM YAZ