MENÜ

Kardeş payı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oyunun başında geriye düşmüşsün. Gole ihtiyacın var. Kalkıp Türkiye’nin ofansta en iyi bekini oyundan alıyorsun. Sebepse arkasına adam kaçırıyormuş. Bırak arkasına adam kaçırmayı altına dahi kaçırsa, tuvalet için bile Caner oyundan çıkmaz. Duran durmayan, elde ayakta ne kadar top varsa bu çocuk kullanabiliyor. Eliyle uzun taç, ayağının içiyle kesme frikik, bindirip şut, çizgiye indirip orta yapıyor. Bu kadar pozitif özellik hangi ‘bek’te var?

Erken gol oyuna şekil verdi

Fenerbahçe bastıracak, kapanan Bursaspor ise kontrada ikinci golü arayacak. Yeşil-Beyazlılar’da Josue ve Belluschi gibi iki oyuncu var ki kontra oynamak için müthişler. Çabuk düşünüp attıkları öldürücü paslarla takımlarını istediklerinde pozisyona sokuyorlar. Volkan bu gece formda. İki ‘bek’le bile oynasan tutmak imkansız. Kuyt’ın ortası ağlarla buluşunca oyun yeniden başladı. Şimdi avantaj Fenerbahçe’de. Kapanmayan bir defansı hallaç pamuğu gibi dağıtabilecek, Emenike sahne alacak. Etkisiz Diego’nun yerine oyuna giren Sow’un defans arkası koşularını da nutmamak lazım. Bir de onları topla buluşturacak yetenek sahada olsa. Yani Emre Belözoğlu 84. dakikaya kadar bekletilmese... Afrika kaplanları sahada ama terbiyeci yok.

Hollandalı farklı

Kuyt’ın çalışkanlığı Fenerbahçe’nin kanatlarını aktif hale getiriyor. İkinci yarıda canlanan Hollandalı ile Fenerbahçe atakları çok yönlü. Hem ortadan hem her iki kanattan pozisyon yaratabiliyor. Haftayı harika bir maçla kapattık. İkili mücadelelerdeki agresiflik, yüksek tempo, kaçırılan bir sürü pozisyon. Volkan Şen’i, Josue’yi, Kuyt ve Emenike’yi seyretmeye doyamadık. Bu maçın adı kardeş payı. Payını kardeşine verense Bursaspor.

YORUM YAZ