MENÜ

Emenike'nin dönüşü muhteşem oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin yediği gol ikram değil. Ziyafet. Zira deplasmanda atılan golün avantajı var. Pozisyon vermeden gol yemek, bizim takımlarımızın hastalığı. İster üçlü oynayalım ister dörtlü. Fark etmiyor! Oysa ikinci yarıya önde başlamak büyük avantaj olacaktı.

Salih’e füze atsan stop eder. Ah birde son vuruşları yapabilse... Rakip defansa takılmasa o son paslar. Ama geliştirmiş kendisini... Basit oynamanın büyüsünü fark etmiş. Bu sezona adını yazdıracak.

Zamana ihtiyaç yok

Fenerbahçe defansının zamana ihtiyacı yok. Gelişmiş kademeleri, yerinde müdahaleleri ve birbirlerini tamamlayan oyun anlayışları ile rakibe pozisyon vermiyorlar. Kanatlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Van der Wiel defansta nispeten başarılı. Hasan Ali için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Ters kademelerde gecikiyor. 3-5-2 de kanat oyuncularının yükü ağırdır. Ofansif katkı yetmez. Defansı da aksatmamak lazım. Orta sahasından destek almazsa Hasan Ali bu mevkide çok zorlanacak.

Oyundan alınması garip

Emenike’nin dönüşü muhteşem. Defans arkasına atılan paslarda deparını ve gücünü, Fernandao’nun indirdiği toplarda ise süratini kullanıyor. Oyundan alınması çok garip. Fenerbahçe önde iken Emenike’nin yapabilecekleri sınırsız. Boşluk bulduğunda tutabilene aşk olsun. Tam iş yapacağı dakikalarda sahadan alındı. Üçüncü gol işi burada bitirebilirdi.

Tribün desteği güç katar

Fenerbahçe geçmiş sezondan çok farklı. Hava hakimiyeti Sarı Kanarya’ya bu sezon büyük avantaj sağlayacak. Duran toplarda daha iyisini yapabilecekleri kuşkusuz. Salih’in Emenike ile uyumu bariz dikkat çekiyor. Ozan, Salih’in varlığından pozitif etkilenmiş. Yanında abileri değil yaşıtı var. Ayakları yere daha sağlam basıyor. Biraz tribün desteği ile daha iyi şeyler yapacak. Fenerbahçe’nin önü açık..

YORUM YAZ