MENÜ

Yük gençlerin omuzlarında

Abone Ol Google News

Bir yanda ara dönemin son anlarında transfer tahtası açılıp 12 ismi kadrosuna katarak hem güç, hem moral bulan Ankaragücü. Diğer yanda transfer yasağı bir yana, 2’si kaptanı bir çok isimle yolları ayıran, yetmedi, bazı as oyuncularından bile sakatlıkları nedeniyle yararlanamayan Trabzonspor... Bu koşullarda kullanılacak olan ‘Bordo- Mavililer için yük yine gençlerin omuzlarında’ cümlesi aslında Türk futbolunun tek kurtuluşun altyapı olduğunu anlatan bir söz. Başkan Ağaoğlu’na, ‘Artık gelirimiz giderimizden fazla’ dedirten de Trabzonspor altyapısının ışıl ışıl parlayan gençleri. Yusuf Yazıcı’cının oyunun iki yönüne sağlayacağı katkı, alacağı sorumluluk maçın anahtarı olacak.

Haberin Devamı

Karaman’ın tek çaresi...

Ama gelecek yardım çok önemli: 2 haftadır suskun olan Abdülkadir Ömür kendi hünerlerini az biraz göstermesi halinde bile maça damga vurabilir. Son iki maçın klas ismi adaşı Abdulkadir Parmak ilk 11’i hak etti. Kalede Uğurcan güven vermeye başladı, Hüseyin de kritik anların adamı artık. Yeni 12 transferi nedeniyle ilk 11’ini tahmin edemediğimiz için ‘kapalı kutu’ demekten başka yorum yapma şansımızın olmadığı Ankaragücü karşısında Rodallega da kilit isim olabilir. Performansı formayı hak etmiyor belki ama Ünal Karaman’ın başka da çaresi yok.

Haberin Devamı

Kim öne çıkar?

Kendisi ön plana çıkmayı başarır ya da başaramaz o ayrı! Ama Balıkesir ve Sivas’ta 3 gün arayla attığı 3 gol, dikkatlerin Abdülkadir Parmak’a yöneleceğini kesinleştirdi.

Bu istatistiğe dikkat!

Süper Lig’de bu sezon en fazla isabetli şut çeken 107 ile Trabzonspor oldu. Bu alanda ise ligin en dibinde 63 şut ile Ankaragücü yer alıyor.

Kısa Mesaj

250 bini aşkın Passolig sahibi taraftarı var Trabzonspor’un. 27 bini cezalı ve camia haksızlığa uğradığını düşünüyor. En anlamlı protesto; yüzde 60’ı Trabzon’da yaşayan taraftarın 41 binlik stadyumu doldurması olur. Gençleri de seyrederler üstelik.

YORUM YAZ