MENÜ

Yenemezsen...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor, belki de sezonun en zor maçlarından birini oynayacak. Bu mücadeleyi bordo mavililer açısından zorlu kılan faktörler şöyle sıralanabilir: Takım yenilgisiz ve lider. Bu unvanları kaybetme olasılığının yarattığı stres. Camianın bir “Yattara travması” geçirdiği gerçeği. Sezona iyi başlamasına karşın son iki maçta ciddi sorunlar yaşadığı savunması. Ezeli rakiplere karşı son yıllarda ezici olumsuzluk içeren istatistikler. Arda ve Sabri’nin son milli maçtaki, Milan Baros ve durumu henüz belirsizliğini korusa da Kewel’in genel performansları. Milli maç nedeniyle konsantrasyonu olumsuz etkileyen eksik kadroyla hazırlanmak zorunda kalması.
Şimdi bu faktörleri tek tek inceleyelim: Trabzonspor şu an ligin zirvesinde olması nedeniyle sadece ezeli rakiplerinin ya da şampiyonluk mücadelesi yapanların değil, her takımın yenmek için çok daha fazla motive olabileceği konumda bir ekip. Yanal’ın bu tür zorluklara takımını iyi hazırlaması gerekir. Terapi, en az antrenman programı kadar önem taşır.
Lige verilen ara ve milli takımlardaki oyuncu sayısının çokluğu nedeniyle eksik kadroyla hazırlanılması, Beşiktaş maçına olumsuz yansımıştı. Benzer sıkıntı Galatasaray’a karşı da yaşanabilir. Her ne kadar aynı koşullar rakipleri için de söz konusu olsa bile Trabzonspor’un yeni oluşmuş kadrosunda bu sorunun, kendini daha fazla hissettirmesi doğal karşılanmalıdır. Bu anlamda Perşembe akşamı, Cuma ve Cumartesi antrenmanlarının çok iyi değerlendirilmesi gerekir.
Yattara Trabzonspor’un 26 futbolcusundan biridir. Sakatlığı geçtikten ve form tuttuktan sonra her futbolcu gibi kadroya girebilir ya da oynayabilir. Bu olayın artık gündemden kalkması ve kaşınmaması gerekir. Belli ki yönetimin, kurumun çıkarları gereği açıklamak istemediği şeyler vardır ve zaman tarafların birbirlerine daha fazla zarar vermelerini engellemek, aksine katkı sağlamalarına destek verme zamanıdır.
Sabri ve Arda’nın formu kanatlarda sıkıntı yaşayan bordo mavililerin ciddi önlem almasını gerektiriyor. Egemen Song uyumu ilk haftalardaki gibi olsa Milan Baros ve Kewel sorun olmaz diyebilirdik ama şimdi diyemiyoruz.
Dolayısıyla bu durumda Trabzonsporlular’a, “yenemezsen yenilme” söylemini yabana atmamalarını öneriyoruz.

YORUM YAZ