MENÜ

Ummadık taş!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rıza Çalımbay’lı Trabzonspor için müthiş bir çıkış yakaladığı dönemin finalindeki en kolay gibi duran sınavdı Karabükspor maçı. Zira rakip; malum nedenler ve sakatlıklar yüzünden, sezonun ilk iki haftasında direkt oynayan 8 futbolcusundan mahrum çıktı karşısına. Belli ki bu durum rehavet oluşturdu Bordo-Mavililer’de. İlk 15 dakikadan sonra oyunu rakip yarı alana yoksa da üçüncü bölgede gereken, daha doğrusu beklenen etkinliği Burak’ın tek pozisyonu dışında yaratamadı. Bunda kanatların etkili kullanılamamasının rolü büyüktü.

Uzakta kaldı

Dağıtılan esame listesindeki oyuncu sayısı da rakibinden 3 eksik olan Karabükspor’da Levent Açıkgöz’ün çaresizliği karşısında Çalımbay, oyunun bir saatlik gidişatını değiştirme amaçlı müdahalesini N’Doye ile yaptı. İterek yere düşürdüğü Osman’a, ‘neden düştün’ tepkisini agresif biçimde verdikten sadece bir dakika sonra kendisine dokunmayan İlhan’a sarı kart göstertip bir de faul alması dışında takımına katkısı olmayan Olcay’ın yerine bu takviye, Trabzonspor’u 5 maçlık serideki diziliş kimliğine büründürdü. Ama performans olarak çok uzakta kaldı.

Seri son buldu

İşte tam bu sıralarda, iki eski Trabzonsporlu İbanez-Yatabare işbirliğiyle ev sahibi ekip öne geçti. Trabzonspor da bu golle kendine geldi. Abdulkadir’in uzun topuyla Burak yeniden sahne aldı ve eşitliği sağladı. Beraberlikle yetinmeyen Çalımbay Rodallega’yla forvet sayısını üçe çıkardı. Ama kendisi ve oyuncularının galibiyet için yoğun çabasına son saniyede direk engel olunca skora yansımadı. Böylece 5 maçlık seri kağıt üzerinde kolay gözüken rakiple son buldu.

YORUM YAZ