MENÜ

Siyaset ve futbol

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gerek Atay Aktuğ ve Nuri Albayrak dönemlerinde ve gerekse Genel Kurul’la ilgili çok yoğun yaşanan son 3 aylık süreçte olsun, Trabzonspor ve siyaset ilişkisi konusunu zaman zaman gündeme getirdik.
Politikacıların, Trabzonspor’u siyasi çıkarlarına malzeme yapma çabalarına karşı fikirlerimiz genelde takdir görse de, kimilerince eleştirilmedik de değil. İkinci bölümdekilere yanıtımız, “Trabzonspor Eski Başkanlarından Faruk Özak” üzerinden oldu. Zira konumuz spor futbol olduğundan Sn. Özak’ın sportif kimliğiydi bizim için önemli olan. Dolayısıyla Başkan Şener’in bu konuya atıfta bulunup, “Kulübe siyaseti sokmayız ama siyasetçilerden yararlanırız” açıklamasını doğru buluyoruz. “Bir partide siyaset yapıyor” diye Trabzonspor eski futbolcusu, kaptanı, yöneticisi ve Başkanı Özak’ın sportif kimliğini görmezden gelip, herkesin şu ya da bu şekilde fikir yürüttüğü bir ortamda onun görüş, düşüncelerini yok sayamaz, önerilerini “siyasi müdahale” olarak değerlendiremezsiniz.
Siyasi müdahale, Sn. Özak ile parti içi hesaplaşmayı hedefleyen ve Trabzonspor’u bu nedenle hatırlayıp bundan çıkar sağlamaya çalışanların yaptığıdır. Ama Trabzonspor üyeleri, bu duruma tavrını gerektiği gibi koymuştur.
İlginçtir; Trabzonsporlu üyelerin bu duruşunu, aralarında bu kulübün delegelerinin de bulunduğu ülke futbolunun geleceğini etkileyecek Federasyon Genel Kurulu’na katılanlar gösterememiştir. İktidara göbeğinden bağlı olanları bir kenara bıraktık, ne yazıktır ki hiçbir kulüp, “Bu hareket siyasidir. Sporun içinden tartışılmayacak ‘vukuatsız’ bir aday bulamaz mıydık?” diye soramamıştır.
Soramazlar, zira “dava arkadaşlığı, okul ve eş durumu!” gibi kriterler uygundur ve de “aslolan” budur, sportif kimlik “teferruattır!”

YORUM YAZ