MENÜ

Onur en önemli aktör!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor ile Fenerbahçe belki de uzun süre sonra ilk kez her iki tarafın da iddiasının olmadığı bir müsabakaya çıkacaklar. Böyle bir karşılaşmanın teknik analizini yapmak da kolay değil... Kuşkusuz iki takım arasında doğal bir rekabet söz konusu. Ancak hedefsizlik sahaya iki türlü yansıyabilir... Ya iki taraf da kaybedecek şeyleri olmadığı için sadece futbol adına oynayacaklar ya da ‘bitse de gitsek’ havasında çekilmez bir 90 dakikanın aktörleri olacaklar...

Elbette biz izleyiciler ilkinden yanayız...

Trabzonspor penceresinden bakarsak bu mücadelenin stratejik anlamda belirleyicisi Ersun Yanal’ın kadro tercihi olacak. Başakşehir karşısında önde iki forvet (Bero ve N’Doye) kullanan Yanal bunda ısrar ederse Bordo Mavili ekip daha fazla atak aksiyonu üretebilir ve Fenerbahçe’nin ekstra adam çıkışlarını engelleyebilir. Ancak bu ikilinin N’Doye ve Rodallega olması koşuluyla. Eğer daha önce yaptığı gibi ikisini yine önlü arkalı oynatmayı düşünürse Trabzonspor şu haliyle bile Fenerbahçe’ye kaybeder...

Yanal’ın Trabzonspor’un

başındayken büyük takımlara karşı stratejisi takım savunmasını sahanın bütününe yayarak zaman ve mekan bırakmamaya yönelik oluyor. Bu tercih doğru; önemli olan futbolcuların uygulama becerileri. Trabzonspor için sorunlar oyun alanı büyüdükçe başlıyor. O nedenle parçalar ne kadar birbirine yakın kalırsa iyi sonuç ihtimali de o oranda artıyor...

Trabzonspor için zayıf halka savunma bloğu... Özellikle Mas haftalardır kötü oynuyor. Kanat atakları sıkıntı çıkartabilir. Ama hepsinden önemlisi Onur’un performansı.Tecrübeli kaleci gününde olursa Trabzonspor maça net 1 puan garantisiyle başlar.

Sonrası diğerlerinin elinde...

Kupalara haciz koymaya fırsat vermek!

Haber malum; ilk olarak sevgili Serdar Sarıdağ yazdı, ardından dün internette spor ve haber sitelerinin yerel-bölgeseller başta olmak üzere gazetelerin, televizyonların birinci haberi oldu.
Trabzonspor’un Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri, Sadri Şener Merkezi, Ziya Bey, İstanbul Kartal Tesisleri gibi yerlerde o kadar çok malvarlığı var ki...

Ama halen ikisi Trabzonspor’da oynayan üç futbolcunun menaceri, alacağı için dava açtı, icra kararı çıktı. Avukatlar ve İcra Memuru gitti, diğer tesislerin tamamını geçtik, Sadri Şener Merkezi binasındaki TS Club mağaza ve depolarında milyonlar değerinde anında paraya çevrilebilecek mal yerine, hemen bitişikteki müzeye gidip kupalara haciz koydu.
Niyetleri ne olursa olsun, ilgililerin bu uygulamasından anladığımız şudur: “Siz müzenizdeki 6 şampiyonluk kupasını koruyamıyorsunuz, tutturdunuz yedinci kupa diye!”
Bu noktada Başkan Muharrem Usta’nın, “Bu bir sabotajdır!” açıklamasını önemsiyor ve altını doldurmasını bekliyoruz. Kimdir sabotajcı?
Mahkemelik olan bu alacağın, bir gün başlarına böyle bir “çorap öreceğinin farkına varamayan” profesyonellerinin, onları görevde tutan, dahası hepsinden önemlisi icralık alacağı ödemeyen-ödeyemeyen kendisinin sorumluluğunun altını özellikle çiziyoruz.

Zira yaşanan, “Bu bir sabotajdır!” açıklamasıyla geçiştirilecek bir rezalet değildir yani!


YORUM YAZ