MENÜ

Olan kısa yola oldu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sadece Avrupa’ya giden en kısa yol açısından değildi önemi. Lige başlarken demoralize olma durumu da vardı sonuçta. O kadar önemliydi son 16’ya kalmak. Atikler Konyaspor işin önemi doğrultusunda gerekeni yaptı. İki maçta da tam kadro. Trabzonspor’da rotasyon işin şovu. İlk maç için bir iki isme eyvallah da denk kuvvetteki rakibe karşı abartmanın anlamı ne? İkinci maçta işi sıkı tut! Tamam da geçti borun pazarı. Yine de bir umut, yenilen gol sonrası iyice azalsa da. Ama yenilen gole bakın: Kamil Ahmet adamından 20 metre uzakta. Orta geliyor, Hubocan ve Uğur izliyor, arka tarafta da Pereira var, Esteban’da boşuna çaba, Ömer Ali dokunuyor, sonrasında adeta yuvarlanan topu çıkartmak için Uğur ağır kalıyor.

Rotasyon işte!

Amatörce olmasını geçtik. Olay şu; Trabzonspor’un sözleşmeli oyuncusu Mas gitmek istiyor, solda sıkıntınız var gönderiyorsunuz. Olacak ya tek solbek Mustafa sakatlanıyor. Yerine giren sağbek Kamil Ahmet, golde ortayı yapan rakipten uzakta kalan... Kritik bir skor, Durica-Hubocan tutmuş, rotasyon var ya Durica kulübede. Daha dün bonservisi alınan 50 milyonluk Sosa ile birlikte. Yanlarında da Castillo, Onazi, ilk devredeki müthiş çıkışın önemli aktörlerinden N’Doye. Rotasyon işte! Neyse devam edelim, ilk yarı bitene kadar ikisi isabetli olsa da Serkan engeline takılan birkaç Yusuf Yazıcı şutu, o kadar. İkinci yarı N’doye sonra Castillo takviyeleri ve can havliyle oyunu rakip alana yıkma, cömertçe harcanan birkaç pozisyon, abartılı risk alma, rakibin çabuk çıkışlarında umutları tamamen tüketme riski yaşanan kritik tehlikeler yaşama falan... 80’li dakikalara girilirken gelen ve bir işe yaramayan Rodallega golü.

Şova kaçtı

Sonuçta iki eski takım arkadaşın mücadelesinde, “İlk oynayacağım maç benim için önemlidir, elimdeki bütün oyuncuları bu maçı kazanmak için kullanırım” felsefesinde olan Mehmet Özdilek, sorsanız rotasyon yapan ancak bilinçli ya da bilinçsiz işin şovuna kaçan Rıza Çalımbay’a ders verdi. Olan Trabzonspor’un en kısa Avrupa yoluna oldu.

YORUM YAZ