MENÜ

Müthiş mücadele

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tempolu, futbol kalitesi yüksek bir ilk yarı izledik. Maç öncesi lig için tam hazır bir görüntü vermemesine karşın taraftarının olağanüstü desteğini arkasına alan Fenerbahçe’nin arzulu futboluna, Trabzonspor’un karşılaşmanın hemen başında klas bir Burak Yılmaz golüyle öne geçmiş olmanın sağladığı özgüvenle karşılık vermesi, genel olarak ligin ilk haftaları ve ezeli rakiplerin mücadeleleri için alışık olmadığımız bir mücadele ortaya çıkardı.

Konyaspor maçına iki golle damgasını vurarak 3 puanın en önemli aktörü olan Burak Yılmaz, bu maçın da bir anlamda kader adamı oldu.

Kucka’nın akıl dolu pasına yaptığı hamle ve tam bir ustalık içeren gol vuruşu maçın seyrini, Bongonda yerine defansif özellikleri daha yüksek olan Bero tercihiyle, daha güvenli savunmayı planlayan Ersun Yanal’ın tam da istediği yöne çevirdi.

Varlığıyla rakip kalede her an tehlike olacağını gösterirken Burak’ın sakatlanarak oyundan çıkması bu kez Aykut Kocaman’ın beklentilerini yükseltti.

Burak devam edebilme umuduyla bir süre daha sahada kaldı ve bu arada Yanal’a ileride top tutma özelliği yüksek N’Doye ile daha hızlı Rodallega arasında tercih yapmak için zaman kazandırdı.

Yanal “N’Doye” dedi. Böylece Fenerbahçe’nin daha kalabalık adamla öne çıkması olanaklı kılındı. İki tehlikeli gol girişiminde özellikle Valbuena’nınkinde Onur kalesinde devleşti ama devre arasına önde girme şansının engellenmesinde, Uğur ve Pereira’nın sadece izlediği Alper’in çok da etkili olmayan vuruşuna geç hamle yaparak pay sahibi oldu.

Skoru Kucka belirledi

Aykut Kocaman, takımını ikinci yarıya Van Persie’yi kulübeye çekerek tabiri caizse bir kişi eksik oynamaktan kurtardı.

Böylece oyunu daha çok rakip alanda tutmayı amaçladı. İşler istediği gibi giderken Olcay Şahan’ın maçtaki futbol kalitesini taçlandıran müthiş golü geldi.

Teknik adamların sonraki hamleleri Fenerbahçe’de en azından beraberlik için risk, Trabzonspor’da ise skoru koruma amaçlı önlem alma yönünde oldu.

Skoruysa Kucka’nın pozisyon hatasıyla neden olduğu penaltı belirledi.

YORUM YAZ