MENÜ

Beşiktaş'ı mutlu ettiler!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son bir kaç haftanın oynadığı futbol ile hayal kırıklığı yaratan ekibi Trabzonspor’un en azından bu olumsuz imajı yıkmayı hedeflemesi, Beşiktaş’ın da Kasımpaşa’yı kayıpsız geçmesi nedeniyle, Başakşehir takımının şampiyonluk şansını en azından aynı koşullarda sürdürmeyi istemesi, ilk yarıda ortaya temposu yüksek, tabiri caizse kıran kırana bir mücadele çıkardı.

Her iki takım oyuncuları topa sahip olduklarında çabuk çıkarak bir an önce sonuç üretmek çabası içinde olunca da yüksek futbol kalitesi izleyenlere keyif verdi.

Volkan’ı geçemediler

Bu yarıda bekleri Pereira ve Mas’ı sıkça ileri çıkaran, orta alanda Onazi ile rakibe top yaptırmayan, Castillo ve Yusuf Yazıcı ile topu üçüncü bölgeye rahat taşıyan Trabzonspor, bu bölgede çok basit hatalar yapan şampiyonluğun iki numaralı adayı Başakşehirspor karşısında daha çok pozisyon üretti ama gününde olan Volkan’ı geçemedi. Başakşehir ise hızlı hücumlarla ev sahibi ekibi rahatsız etmek istese de, rakip aynı çabuklukla hızlı kapanınca istediği gibi etkili olamadı.

Başakşehir’in temposuna uymak isteyip de erken yorulan Adebayor’un yerine Mustafa Pektemek ile başladığı ikinci yarının ilk çeyreklik bölümünde oyunun temposu hiç değişmedi. İki takım yine hızlı oyunu ve bir an önce golü bulmayı hedefledi. Ama fırsat yakalayan taraf yine Trabzonspor oldu. Ama bu kez Volkan’a değil, birinde savunmanın şansı, diğerinde de direk engeline takıldı.

Trabzon’un şansı...

Son yarım saate girilirken oyunda roller değişti. Beraberliği işine yaramayacağı gerçeğinden hareketle konuk ekip daha bir iştahla rakip kaleye gitmeye başladı. Özellikle Visca
ile taşıdığı her top tehlike oldu.

Onur’un çıkardığı dışında bu kez şans ve direkler Trabzonspor’dan yana oldu. İyi futbolu taçlandıracak gol ya da goller de olsaydı, tadına doyum doyum olmayacak, futbol keyfi ve heyecanın tavan yaptığı bu karşılaşma böylece Trabzonspor’dan ziyade Başakşehir’i üzen, Beşiktaş’ı mutlu eden skorla sona erdi.

YORUM YAZ