MENÜ

Başlama vuruşu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sadri Şener ve ekibinin 1994’te olduğu gibi ciddi bir sorumluluk yüklenerek kadroda yaptığı olağanüstü revizyonun sonuçlarının alınacağı yeni sezonun ‘başlama vuruşu’, dün yapıldı. Futbolcular tesislerde toplandı, Ersun Yanal bir basın toplantısıyla transferleri ve son durumu değerlendirdi, Sadri Şener de camianın ileri gelenlerini bir barbekü partisinde toplayarak son gelişmelerle ilgili bilgi verdi, destek istedi.
Özellikle transfer konusundaki hamleleri, kombine bilet patlaması, kurumu sahiplenme ve geleceğe umutla bakanların çoğunlukta olması gibi gelişmelere bakıldığında, önemli kabul gördüğü gerçeğinden hareketle, Şener ve ekibinin “uyum sorunu” yaşanıp yaşanmayacağına dair kuşkular dışında rahat olduğunu söyleyebiliriz. Transferde bırakılanlar ve alınanlar konusundaki denge de, yapılan işlerin, “uyum sorunu yaşanmadığı takdirde” doğru olduğunun bir kanıtı bize göre. Dünkü Fanatik’te yayınlanan geçen sezonki ve şimdiki kadro listeleri incelendiğinde çok rahat görülüyor ki, sayısal bir savurganlık söz konusu değil. Örneğin 3 stoper gönderilmiş, Egemen, Song, Giray alınmış. 3 ön libero yok, Ceyhun, Colman ve Selçuk var. Colman ve Selçuk top tekniklerinin yüksekliği nedeniyle birlikte 10 numara boşluğunu kapatabilecek düzeyde. Mustafa Keçeli gitmiş, Cale gelmiş. Ersen Martin’in yerine Gökhan Ünal. Sadece bir sol dış eksikliği göze çarpıyor.
Galatasaray’ın geçen sezon şampiyon olan kadrosunda 8 yeni oyuncu vardı. Üstelik 4’ü de genç ve gelecek vaat eden isimlerdi. Trabzonspor’un saydıklarımızın dışında 11 tane de genç yıldız adayı olduğu gerçeğini unutmayalım. Pilot takıma gideceklerle, A takımda kalacakların performansları, devre arasında yeni bir değerlendirmeyi de gerektirecektir. Dolayısıyla yıldız adaylarını elden çıkarma gibi bir risk de söz konusu değil.
Biz bu tabloyu bugün olumlu görüyoruz. Yarın Sylva onca deneyimine karşın bacak arasından sık sık gol yer, Song iki-üç maç üst üste altıpasta ıska geçer, Colman ve Selçuk iki top yapamaz, Gökhan Ünal gol orucuna girer diye, bu işleri yapanlara, “Trabzonspor’u batırdınız!” demek için pusuda beklemiyoruz. ‘Başlama vuruşu’ günü görüşümüz budur, böyle düşünüyoruz!

YORUM YAZ