MENÜ

Akçay sever böyle işleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zürih ilk yarıda haddini bilerek oynadı. Her ne kadar gruptan çıkması için mutlak kazanmaya ihtiyacı olsa da, pek risk almadı. Belli ki, Uli Forte planlarını ikinci yarıya yönelik yapmıştı. Riski o zaman alacaktı.

Mustafa Reşit Akçay da, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden takımını, gruptan lider çıkarma adına kovalayacağı galibiyet için ikinci yarıyı bekledi. Rakibin risk alacağı anları yani, severdi böyle şeyleri zira!

İlk yarı bu nedenle futbol kalitesi vasatın altında, pozisyonsuz, tabiri caizse tatsız tuzsuz geçti. Soğuk havada renklerine gönül verdikleri takımın tarih yazmasına tribünleri tamamen doldurarak değil de, doldurdukları kadarıyla coşkulu biçimde tanıklık etmek isteyen taraftarlarının kendilerini, “Olsun, turu geçelim de futbol o kadar önemli değil!” diyerek avutmalarını sağladılar.

İkinci yarı tam da iki teknik adamın düşündüğü gibi geçti. Ama birinin, yani Akçay’ın kazancıyla tamamlandı. Güç olarak Osmanlıspor’la kıyaslanamayacak düzeyde zayıf olan Zurih, daha baştan savunma güvenliğini hesaba katmadan yüklenince Osmanlıspor iki kez çabuk çıkıp Webo ile Forte’yi uyardı aslında.

Kolay mı yapmak!

Ama bu pozisyonlarda Webo, meşin yuvarlağı karşı karşıya kaldığı Vannis’e cılız vuruşlarla teslim edince, dikkate almadı rakip teknik adam. Üçüncüsünde Delarge, savunmanın arkasına sarktığında topu, iki kez fırsat tepmiş uygun durumdaki Webo’ya atmak yerine son savunmacıyı da boşa çıkarıp sert bir şutla kaleye gönderince Vannis’in de yapacağı bir şey kalmamıştı. Umutları tükenen Zurich takımının Erdal Kılıçaslan golünde ise şapka çıkarmak dışında çaresizdi!

Akçay’ın Trabzonspor’la başlayan Avrupa Kupaları sınavlarındaki karnesi başarılarla dolu. Kolay mı ilk kez bu lige katılan bir takımı gruplardan çıkarmak! Tebrikler Osmanlıspor’a... Tebrikler Mustafa Reşit Akçay’a... Bizler, sporseverler, taraftarları, kendi takımına, ülke futboluna yaptığı bu katkıyla daha çok seviyoruz kendisini. Bu yolla verdiği mesajla mutlu ediyor bizi. Ülke ekonomisini bıraksın, uzmanları düzeltsin!

YORUM YAZ