MENÜ

15 dakikada Beşiktaş!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Abaoubakar, mutlak gollük vuruşunu klas bir refleksle engelleyen Onur’u kutlarken, “Tebrikler ama daha çok işin var Onur!” der gibiydi. Nitekim korner dönüşü Rhodolho’nun kafa vuruşunda hareket dahi edemedi Bordo-Mavililer’in kaptanı. Ardından ağır bir penaltı kararıyla gelen Cenk Tosun golü iki takımı da rahatlattı! Beşiktaş iki farkla kolay galibiyet, Trabzonspor da, “Bari futbol oynayalım, olursa olur!” moduna girdi.

Puan cetvelindeki konumlarının kadrolar arasındaki farkı net biçimde yansıttığı iki takımın mücadelesi yaklaşık 25 dakika böylece birbirlerini pek zorlamadan geçti. Karşılaşmanın bu şekildeki seyrini iki farklı skorun rehavetindeki Aboubakar bozdu. Yoksa bomboş durumdaki Quaresma’ya pas yerine topu auta atar mıydı bilemeyiz! Hemen ardından oyuna sokulan topu orta alanda Oğuzhan gereksiz yere ayağında tutup kaptırır, Yusuf’a jeneriklik gol olanağı sunar mıydı, tartışılır!

Ama iyi ki öyle yaptılar, Trabzonspor’u, “olursa olur!” anlayışından , “Neden olmasın!” noktasına getirip tekrar oyuna soktular da, tribünlerde ya da televizyon karşısında yerlerini alarak keyifli bir futbol akşamı umudunu taşıyanların beklentisini karşıladılar.

Ecel terleri döktüler

41. dakikadan sonraki mücadele, “41 kere maşallahlık” oldu gerçekten. Maçta yükselen tempo adrenaline tavan yaptırdı. N’Doye “iyi bir santrafor olsa” diyerek haksızlık etmeyelim de, “Türkiye’ye gelmeden önceki günlerinde olsa” diyelim, eşitlik golü gelebilirdi. Aklı Aboubakar’ın vermediği pasta kalan Quaresma’nın tadı kaçmasa, Beşiktaş yine iki farkı yakalayabilirdi.

İster “kasti”, ister “kazayla oldu” deyin, Quaresma’nın sarı kartla ucuz kurtulduğu tekmesiyle sakatlanan Yusuf’un oyunu terk etmesinden sonra konuk ekibin temposu kısa süreli düştü. Bordo-Mavililer ilkinde Onur’un becerisi, diğerinde de Aboubakar’ın beceriksizliğiyle iki tehlike yaşadığı bu bölümü atlatıp yeniden dengeyi kurdu. İki takımın da gol bulabileceği, oyun disiplininin kısmen de olsa kaybolduğu son çeyrekte kenar müdahaleleri başladı. Bu da çözüm olmadı ve Beşiktaş başlangıcında “kolay kazanacağı” izlenimini verdiği maçta adeta ecel terleri döktü. Konuk Trabzonspor ise ilk 15 dakikanın bedelini ağır ödedi.

YORUM YAZ