MENÜ

Kaya gibi sağlam

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hollanda Ligi’nde Twente formasıyla sergilediği performans sonrası Avrupa’nın büyük takımlarından birine gitmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Kaya gibi sağlam olması, fiziğine oranla hızlı sayılması, forvetlerin kabusu olan sıkı markaj yeteneği ve iyi denilebilecek pas dağıtımıyla modern bir stoper olarak dikkat çekti. Twente’nin 2009-10 sezonundaki sürpriz lig şampiyonluğunda, Douglas’ın savunmadaki katkısının büyük payı vardı.

Sürpriz bir şekilde 2013-14 sezonu başında tercihini Rusya’nın Dinamo Moskova takımından yana kullandı. Bunda tabii ki, maddi gerekçeler önemli rol oynadı. Belki de bu yüzden kendisinden beklenen patlamayı yapamadı. Her şeye rağmen futbolunu ilerletmeyi başardı. Hollanda yıllarına oranla daha derli toplu oynayan bir savunmacı haline geldi. Yine de defansta kendisine ‘dengeli’ bir partnerin eşlik etmesi, takım savunması adına önemli bir artı olacaktır. Örneğin Mustafa Yumlu’yla sergileyeceği performans hayal kırıklığı yaratacakken, Carl Medjani’nin yanında çok başka bir oyuncuya dönüşebilir.

Brezilya asıllı Hollandalı’nın en büyük handikabı ise dizginleyemediği siniri. Stoperin agresif olması iyidir ancak Douglas zaman zaman ipin ucunu kaçırabiliyor. Trabzon gerçekten çok iyi bir transfer yaptı. Douglas’ın, sezon sonunda ligin en iyi 3 savunmacısından biri olarak gösterilmesi, onu tanıyanları şaşırtmayacaktır.

YORUM YAZ