MENÜ

Fenerbahçe hata yapmadı

Abone Ol Google News

Kadrolar açıklandığında kalede Livakovic yerine İrfan Can Eğribayat’ı görmemiz sürprizdi. PFDK’nın verdiği ceza sonrası Tahkim’in kararı ertelemesi üzerine bir güç gösterisi mi yapıldı bilmek zor. Fenerbahçe beklendiği gibi hızlı başladı. 3. dakikada Szymanski, kaleciyle karşı karşıya kalıp vurdu, üst direğe takıldı. Adana Demirspor, uzun süre yarı sahasından çıkamazken bu süreçte Fenerbahçe birçok kez kaleyi yokladı. 17. dakikada kazanılan kornerde Mert Müldür kafayla arkaya aşırdı, Djiku arka direkte topu ağlara yolladı: 1-0. Golden sonra tempo düştü. Ancak 25. dakikada İrfan Can Eğribayat büyük bir pas hatasıyla topu Balotelli’ye attı. İtalyan yıldız da cezayı kesti: 1-1. Skora eşitlik geldikten sonra Sarı-Lacivertliler baskı kurdu, Adana Demir ise hızlı ataklarla etkili olmaya çalıştı. 36. dakikada direğe takılan isim bu kez Dzeko oldu. İlk yarı 1-1 sona erdi.

Haberin Devamı

Dzeko bu kez attı

İkinci devreye de Fenerbahçe pozisyonlara başladı. 51. dakikada İrfan Can Kahveci taç atışını hızlı kullandı. Dzeko, iki savunmacının arasında vurarak kaleci Vedat’ı mağlup etti: 2-1. 53’te Adana Demir hızlı geldi, Yusuf Sarı’nın ceza sahası yayı üzerinden yaptığı vuruşu kaleci İrfan güçlükle çeldi. 54’te ise Szymanski’nin şutu direğin yanında dışarı çıktı.

Haberin Devamı

Tadic uzaktan avladı

70. dakikada kaleci Vedat ileri çıktı ancak topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Tadic, orta sahanın biraz önünden harika bir vuruşla topu boş kaleye gönderdi: 3-1. 80’de Yusuf Sarı sağdan ceza sahasına girip yerden sert ortaladı, kaleci İrfan’ı geçen topu Yusuf Barasi arka direkte filelere yolladı: 3-2. Adana Demir umutlansa da bu uzun sürmedi. 85’te kazanılan serbest vuruşta Szymanski ortaladı, Serdar Dursun kafayla golünü attı: 4-2. Fenerbahçe, ligden çekilme gündemiyle geçen uzun Milli aradan sonra, önemli eksikleri de olmasına rağmen kazanıp şampiyonluk yarışında hata yapmadı.

YORUM YAZ