MENÜ

Fenerbahçe yine zoru çekti

Abone Ol Google News

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 2013’te Arsenal, 2015’te Shakhtar ve 2016’da Monaco’yla eşleşip başarısız olan Fenerbahçe’ye; dünkü kura çekiminde de muhtemel rakipleri arasındaki en güçlü takım düştü: Benfica...

Haberin Devamı

Portekiz devi tam anlamıyla Şampiyonlar Ligi’ne abone. Ligde peş peşe 4 sezon şampiyon oldukları için uzun süredir ön eleme oynamıyorlardı. Tecrübeli ve kaliteli bir kadroya sahipler. Ancak geçen sezondan beri düşüşteler.

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki ‘kura şanssızlığı’ tam gaz devam ediyor. Sarı-Lacivertliler, muhtemel rakipler arasından en güçlü takımla eşleşme geleneğine dün de devam etti. 2013’te Arsenal’e, 2015’te Shakhtar’a, 2016’da ise Monaco’ya rakip olup Devler Ligi’ne gruplara kalamadan veda eden Fenerbahçe, bu kez Portekiz devi Benfica ile kozlarını paylaşacak.

Ligi Porto’ya kaptırdılar

Benfica, peş peşe 4 lig şampiyonluğuyla Portekiz’de hegomonyasını kurmuştu. Bu sayede Devler Ligi’ne de direkt katıldılar. Geçen sezon ise ligde ipi Porto göğüsledi, Benfica ikinci sırada yer aldı. Bu nedenle uzun bir aradan sonra ön eleme stresi yaşayacaklar. Portekiz ekibinin en büyük artısı, Şampiyonlar Ligi’ndeki tecrübesi. Fenerbahçe’nin 10 yıldır boy gösteremediği bu arenanın adeta abonesi konumundalar.

Haberin Devamı

Jonas satılabilir

Portekiz ekiplerinin her yaz dönemi en büyük sıkıntısı, yıdızlarını Avrupa’nın büyük takımlarına kaptırmak. Benfica şimdilik önemli futbolcularını kadroda tutmayı başardı. Ancak İspanyol sol bek Alejandro Grimaldo, Sırp orta saha ve kanat oyuncusu Andrija Zivkovic ve Arjantinli hücumcu Franco Cervi’nin birçok talibi bulunuyor. Ayrıca Castillo ve Ferreyra transferleri sonrası, 34 yaşındaki forvet Jonas da satılabilir. Suud ekibi Al Hilal, 14 milyon Euro teklif etti.

4-3-3’ler çarpışacak!

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, Phillip Cocu gibi 4-3-3 sistemini tercih ediyor. Orta sahanın ortasında rakibe göre bazen iki 10 numarayla oynuyorlar. Bu durumda Zivkovic, hücum gücünü artırmak adına ortada tercih ediliyor. Ancak alışılmış dizilişte Zivkovic sağda, Cervi sol kanatta oynarken, forvette geçen sezonu 37 golle tamamlayan Jonas görev yapıyor. Ancak yeni sezonda onun yerine Castillo’yu görebiliriz. Orta sahanın ortasında defansif anlamda sıkıntı vardı. Semedo transferiyle bunu çözmeye çalıştılar. Savunmanın ortasında, kulüpteki 16. sezonuna hazırlanan 37 yaşındaki Luisao’nun yine 11’in düzenli oyuncusu olup olmayacağı merak konusu.

Bu kadroyla zor

Geçtiğimiz sezon en büyük sıkıntı, stoperlerin ağır olması ve duran toplardı. Bunun faturasını ödediler ve Şampiyonlar Ligi’nde grubu sıfır puanla bitirip darmadağın oldular. Geçtiğimiz sezon başlayan düşüşleri, duran toplardaki sıkıntıları ve orta sahadaki savunma zaafları, Fenerbahçe için bir avantaj. Ancak temsilcimizin forvet başta olmak üzere gerekli transferleri yapmaması, bu turda işimizi daha da zorlaştırıyor.

YORUM YAZ