MENÜ

Bir taşla iki kuş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hafta sonunda ligde liderliği kaptıran Fenerbahçe’nin Bursa’da kupa maçına motive olup olmayacağı merak konusuydu. Özellikle de yönetimin her fırsatta, “Önceliğimiz lig, kupada favori değiliz” dediği bir ortamda...

Ancak İsmail Kartal, yönetimin aksi bir şekilde Türkiye Kupası’na da büyük önem verdiğini her fırsatta dile getirdi. Gençlerden ve yedek oyunculardan kurulu kadrolarla başlayan kupa macerasında turlar geçildikçe as futbolcular 11’deki yerini aldı.

Kontrol Bursa’da ama...

Bana göre bu sezon Türkiye’nin açık ara en iyi futbolunu oynayan Bursaspor karşısında, hem de 25 bin taraftarının önünde moralsiz bir şekilde sahaya çıktı Fenerbahçe. İsmail Kartal, rövanşı da düşünerek dün akşam önceliği savunma güvenliğine verdi. Zaten bu yüzden defans kurgusunu fazla bozmazken, ileri uçta önemli değişikliklere gitti. Oyunun kontrolü Bursaspor’da gibi görünse de pozisyonları bulan taraf kontrataklarla Sarı-Lacivertliler oldu.

Kartal, Timsah’ı durdurdu

Emmanuel Emenike, bu sezonki ‘en faydalı’ futbolunu oynadı. Gol atması tabii ki önemli ama ondan da önemlisi

kendisinden beklendiği gibi rakip savunmayı hep tedirgin etti. Ayağına gelen topları ezmedi. Ancak bu maça bakıp, “Emenike kazanıldı” demek için erken olduğunu da kabul etmek gerek.

Bursaspor, karşısında kim olursa olsun kendi futbolunu oynamaya çalışıyor. Bu sezon 3 büyükler bile birçok maçta bunu yapmadı, yapamadı. Şenol Güneş gerçekten çok iyi bir takım kurdu. Ancak İsmail Kartal, Timsah’ın en etkili isimleri olan Volkan Şen ve Bakambu’yu ligde olduğu gibi dün de başarılı bir şekilde durdurdu. Bu ikilinin etkisiz kalması otomatikman Fernandao’ya da tesir ediyor.

Bakambu ve Volkan’ın alternatifinin olmaması, Güneş’in en büyük sorunu.

Şans Fenerbahçe’yle

Galibiyete rağmen Sarı-Lacivertliler’ın son yarım saatte yarı sahasına kapanması büyük hataydı. Bursaspor her an golü bulabilirdi. Şans bu dakikalarda Fenerbahçe’nin yanındaydı...
Fenerbahçe, Bursa’dan istediğini alarak dönüyor. Kupada final artık daha yakın. Bu galibiyet ayrıca Eskişehir’deki darbenin ardından büyük de moral oldu. Ancak rövanşta Bursaspor karşısına, “Tur cepte” düşüncesiyle çıkılırsa büyük bir hüsran yaşanabilir. Timsah’ın bunu yapabilecek potansiyeli var.

YORUM YAZ