MENÜ

Artık her maç kritik

Abone Ol Google News

Ersun Yanal’ın göreve gelmesi, takımın puan tablosunda bulunduğu sıralamaya rağmen taraftarlara büyük umut verdi. Evet, Yanal’ın elinde sihirli değnek yok ancak yine de kısa sürede takımın önemli gelişim göstermesi bekleniyordu. Kupadaki Ümraniye maçında henüz bunun gerçekleşmediği görüldü. Bursa kolay bir deplasman değil. Transfer yasağı nedeniyle gençlere yönelen ve kadro kalitesi çok da iyi olmayan Timsah, müthiş taraftar desteğiyle bu açığını kapatmaya çalışıyor. Ancak Fenerbahçe için kalan her maç artık kritik önemde. Yaşanacak puan kaybı, alt sıralardaki rakiplerin kazanması halinde Sarı-Lacivertliler’de hem takım hem de taraftar için panik havası yaratabilir. Ersun Yanal ve öğrencileri artık bir şeylerin değiştiğini göstermek zorunda. Erzurum ve Akhisar’ın kaybettiği haftada kazanmak, rahat bir nefes aldıracaktır.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Bursaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde 100. kez karşı karşıya gelecek. 3 büyüklerin kendi aralarındaki maçlar dışında ligde ilk kez bir eşleşmede dalya denecek. İki ekibin oynadığı 99 mücadelede 51’ini Fenerbahçe, 14’ünü Bursa kazandı. 34 mücadelede ise puanlar paylaşıldı. Kanarya 153, Timsah ise 78 gol attı.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Sarı- Lacivertliler öyle bir konumdaki ‘formda’ denilebilecek bir oyuncusu yok. Fenerbahçe’de genelde ön plana çıkan isimler Valbuena ve Ayew oldu. Cezasını tamamlayan Roberto Soldado, bugün muhtemelen ilk 11’de olacak. Arkadaşları Slimani’ye hazırladıkları pozisyonların yarısını İspanyol forvete sunabilirse, Soldado yıldızlaşabilir.

Kısa mesaj

Daha önce de yazmıştım ama tekrarlamakta fayda var: Gerçekten bu işin şakası yok... Sarı-Lacivertliler bir an önce ‘düşme’ hattından uzaklaşmazsa, futbolcuların üzerindeki baskı çok daha fazla olacak. Bu da zaten istikrarsız performans sergileyen takımı iyice zor duruma sokabilir.

YORUM YAZ