MENÜ

Galatasaray'ın şampiyonluğa dönüşü! Eşiği geçtiler

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Antalyaspor'u Kerem Aktürkoğlu'nun kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı ve kritik 3 puanın sahibi oldu. Mücadelenin ardından Fanatik'in 'Teknik analiz' formatına mücadeleyi değerlendiren Stjepan Tomas, maça dair önemli noktalara parmak bastı. İşte Tomas'ın Galatasaray - Antalyaspor maçıyla ilgili değerlendirmeleri...

Galatasaray'ın şampiyonluğa dönüşü! Eşiği geçtiler

"Şampiyonluk yarışında haftalar azaldıkça takımların üzerindeki baskı artıyor. Ancak Galatasaray için bundan daha önemlisi Avrupa’daki ağır sonucun ardından mental ve fiziksel olarak güçlü dönebilmek önemliydi. Üstelik Icardi’nin de olmaması çok ciddi bir eksikti bu açıdan. Karşılarındaki rakip ise fizik gücü son derece yüksek ve çok kaliteli bireysel yeteneklere sahip bir ekip..." İşte Tomas'ın Fanatik'e yaptığı değerlendirmelerin tüm detayları... 

Haberin Devamı

'Golün erken gelmesi değerliydi'

Antalyaspor’un taktiksel olarak da gelişiminin devam ettiğini görüyoruz. Bu nedenle içeride de olsa çok zor ve bir o kadar da kritik maçtı. İyi başladı Okan hocanın takımı. Golün erken gelmesi de değerli. Çünkü şampiyonluk yarışında maçları erken çözmek şart. Tabii ki Antalyaspor’un golü bulması maçın kolay geçmeyeceğinin de göstergesiydi.

Galatasarayın şampiyonluğa dönüşü Eşiği geçtiler

'Hiç beklemediler!'

Beraberliği yakaladıktan sonra özgüveni artan bir Antalyaspor izledik. Sergen hoca maçın başında, ‘Bekleyerek oynayacağız’ dedi ama Antalyaspor maç boyunca fırsat arayan, temposunu düşürmeyen ve geçişler üretmeye çalışan bir anlayışla oynadı.

Galatasarayın şampiyonluğa dönüşü Eşiği geçtiler

'Eşik atlamak anlamına geliyor'

Galatasaray’ın böylesine zorlu bir maçta ikinci golü atıp, 3.’yü de penaltıdan kaçırması altın değerinde... Çünkü oyundan çok kazanmanın ayakta kalmak adına önemli olduğu bir geceydi ve bunu da başardılar. İki takımı da tebrik etmek gerek. Sarı-Kırmızılılar için artık sadece lige odaklanacağı bir dönem var ve bu yeni döneme kazanarak başlamak eşik atlamak anlamına geliyor.

Haberin Devamı

YORUM YAZ