MENÜ

Nicolo Zaniolo'dan Galatasaray itirafı! 'Beklemediğim bir ayrılıktı'

Geride kalan sezon Galatasaray forması giyen ve sezon başında Aston Villa'ya kiralanan Nicolo Zaniolo, açıklamalarda bulundu. İtalyan futbolcu, Galatasaray günleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Nicolo Zaniolo'dan Galatasaray itirafı! 'Beklemediğim bir ayrılıktı'

Sezon başında Galatasaray'dan Premier Lig ekibi Aston Villa'ya transfer olan Nicolo Zaniolo, Sky Italia'ya açıklamalarda bulundu. Yıldız futbolcu, sarı-kırmızılı takım hakkında dikkat çeken sözler kullandı.

Haberin Devamı

ASTON VILLA'YA KİRALIK OLARAK GİTTİ

Sarı-kırmızılılar, İtalyan futbolcunun sezon sonuna kadar Premier Lig temsilcisi Aston Villa'ya kiralandığını açıkladı. Aston Villa ile yapılan anlaşmada zorunlu satın alma opsiyonu maddesinin yer aldığı belirtildi.

Galatasaray, Nicolo Zaniolo'nun kiralanması bedeli olarak Aston Villa'nın 5 milyon euro ödeyeceğini ve anlaşmada 1 milyon 375 bin euroluk bonus maddesinin yer aldığını aktardı. Nicolo Zaniolo'nun zorunlu satın alma opsiyonunun 22 milyon 500 bin euro olduğu, ek olarak anlaşmada 15 milyon 500 bin euroluk şartlara bağlı bonus maddesinin bulunduğu belirtildi. Öte yandan Aston Villa'nin bir sonraki satışından elde edilecek karın yüzde 10'unun Galatasaray'a ödeneceği vurgulandı.

Haberin Devamı

Nicolo Zaniolodan Galatasaray itirafı Beklemediğim bir ayrılıktı

HENÜZ GOL ATAMADI

Nicolo Zaniolo, yeni takımı Aston Villa ile 4'ü Premier Lig, 1'i Konferans Ligi ve 1'i Şampiyonlar Ligi Ön Elemeleri ve 1'i de EFL Cup olmak üzere toplam 7 maça çıktı. İtalyan futbolcu söz konusu maçlarda henüz gol katkısı yapamadı.

İŞTE ZANILO'NUN AÇIKLAMALARI...

Bu yaz sana Aston Villa'ya gitme ihtimalini söylediklerinde işler nasıl gitti?

“Beklemediğim bir yazdı, Galatasaray'da bana projenin bir parçası olduğumu, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımı söylediler. Ama sonra Monchi beni aradı ve bu ihtimalin olabileceğini söyledi. Bu teklifi kabul ettim çünkü bu benim için Premier Lig'de oynamak için çok büyük bir fırsattı. Beni aradığı anda hem Galatasaray hem de ben benim çok büyük bir fırsat olduğunu anladık ve buraya geldim."

Galatasaray deneyimi sizi biraz değiştirdi mi?

"İtalya'da evinize yakın ve sevdiklerinizle birlikte olduğunuzda ayrılmak tabii ki zor oluyor ancak Galatasaray'a transferim bir meydan okumaydı. Türkiye'ye başka bir kültüre, başka bir kıtaya, tamamen başka bir hayata gittim. Hem insani açıdan hem de futbol açısından beni çok geliştirdi diyebilirim Galatasaray için."

Aston Villa dünyasındaki ilk etkiniz nasıldı? Aklına gelen ilk şey?

“Buradaki yapılar İtalya'dakilerin biraz ilerisinde diyelim, futbol çok farklı. İtalya'da daha fazla taktik, bekleme ve çalışma, burada daha proaktif futbol. Kendi özelliklerim itibariyle bu futbolun İtalyan futbolundan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Gelir gelmez Aston Villa gibi bir kulübün önemini ve tarihini hemen anladım ve işe koyuldum."

Haberin Devamı

Nicolo Zaniolodan Galatasaray itirafı Beklemediğim bir ayrılıktı

 Emery'le ilk tanışmanız nasıldı?

"Monchi bana Emery'nin beni burada görmek istediğinden bahsetmişti. Kendisi piyasadaki en iyi antrenörlerden biri. Saha işlerini konuştuk. Üzerimde hemen mükemmel bir izlenim bıraktı çünkü mükemmel bir koç olmasının yanı sıra, ne istediğini bilen harika, doğrudan bir insan olduğunu düşünüyorum ve onunla çalışmaktan mutluyum."

Geçmişte çalıştırdığınız koçlara benzer bir yanı var mı yoksa farklı mı?

"Geçmişte çalıştığım tüm antrenörler bana farklı şeyler verdi ama bugün hala bunlara ihtiyacım var. Di Francesco, Ranieri, Mancini ve şimdi Spalletti, Mourinho ve Emery ile çalıştım. Hepsi üst düzey antrenörler, bir şey isteyenler var, başka bir şey isteyenler var. Önemli olan bunların hepsini bir araya getirmektir."

Haberin Devamı

Sana en çok katkıyı kim verdi?

“Hepsi benim için çok önemliydi, Di Francesco beni Şampiyonlar Ligi'ne götürdü , Mancini Serie A'ya çıkmadan önce beni milli takıma çağırdı, Mourinho kariyerimin ilk kupasını kazanmamı sağladı. Kısa bir süreliğine de olsa harika bir insandı, harika bir motivasyon kaynağıydı. Herkes çok önemliydi ve onlara sonsuza kadar teşekkür edeceğim."

Nicolo Zaniolodan Galatasaray itirafı Beklemediğim bir ayrılıktı

Monchi ile nasıl bir uyumunuz var?

"Monchi benim ilk hocam, beni gençlik futbolundan önemli olan futbola götürdü, ona sonsuza kadar teşekkür edeceğim. Benim Roma'ya katılmamı isteyen oydu, onunla aramızda bir minnet ilişkisi var. Her durumda bana odaklandı, ihtiyaç ya da istek olduğunda hep beni aradı."

Roma'yla Konferans Ligi'ni kazandınız ve şimdi Aston Villa'yla oynuyorsunuz nasıl hissediyorsun?

"Roma'yla Konferans Ligi bir yolculuktu, yaptıklarımızı düşünürsem muhteşemdi. Kazanmak için yola çıktık ama bildiğiniz gibi kazanmak için yola çıktığınızda beklentileri her zaman koruyamazsınız. Harika bir yolculuk geçirdik ve uzun süredir alınmayan olan bir kupayı Tiran'da eve getirdik."

Haberin Devamı

San Siro'da İtalyan milli takımıyla Ukrayna'ya karşı başlamak ne kadar heyecanlıydı?

"San Siro, Bernabeu, Roma'daki Olimpico ve yakında milli takımda oynamayı umduğum Wembley ile birlikte çocukluğum boyunca bana eşlik eden stadyumlardan biriydi. Böyle stadyumlarda oynamayı umuyorsunuz. Harika bir duyguydu çünkü maçı kazandık, Ukrayna'ya karşı aldığımız puanlar çok önemliydi. Güzel bir hatıra ama burada durmamalıyız, önümüzde başka hedefler var."

Nicolo Zaniolodan Galatasaray itirafı Beklemediğim bir ayrılıktı

Nicolò Zaniolo'yu 5 yıl sonra nerede görüyorsunuz?

“İnşallah 5 yıl sonra ehliyet sahibi olacağım …”

Ah, henüz ehliyetin yok mu?

“Hayır, henüz ehliyetim yok İngiltere'de bu biraz zor..."

"Umarım 5 yıl sonra bu benim işim olur, bundan sonra da futboldan keyif almaya devam etmeyi umuyorum. Kendime çok uzun vadeli hedefler koymuyorum, artık amaç iyi şeyler yapmak. Kısa vadeli hedeflere ulaşırsanız o zaman uzun vadede başkalarına ulaşma olanağına sahip olursunuz".

“Beş yıl içindeki hayalim, sadece saha içinde değil saha dışında da önemli ve eksiksiz bir oyuncu olmak. İnsani ve profesyonel açıdan bakıldığında olgunum."

Sahada örnek gördüğünüz bir futbolcu var mı?

"Kolarov'un eğitimdeki tavrını ve konsantrasyonunu gerçekten kıskanıyorum; her zaman odaklanmış ve başkalarına yardım edebiliyor. Soyunma odasında otoriter olmak istiyorum."

Nicolo Zaniolodan Galatasaray itirafı Beklemediğim bir ayrılıktı

YORUM YAZ