MENÜ

Final ve Fenerbahçe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

90 dakika kaldı... Sadece 90 dakika sonunda; Şampiyon, Şampiyonlar Ligi’ne gidecek ekip, UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak takım belirlenecek. Meraklıları ellerinde kağıt-kalem, hesap-kitap yapıyor halâ! Herkes temkinli...

Galatasaraylılar, “Dereyi görmeden paçayı sıvama” halinde... Fenerbahçeliler, “Çıkmadık candan umut kesilmez!” Başakşehirliler ise “Umudun olduğu yerde; mucizeler çiçek açar” diyor şimdilerde.

Matematiksel olarak elbette hepsinin şansı var. Galatasaray 3 puanlık farkla büyük bir avantaj halinde, fakat pazar gecesi ligi 3. sırada bile bitirebilir. Şu an 3. sırada olan Başakşehir, Fenerbahçe kazansa bile Galatasaray’ın kaybıyla şampiyon olabilir. Şampiyonluk totemleri yapan Fenerbahçeliler ise Şampiyonlar Ligi şansını bile kaybedebilir. Anlayacağınız hesap kitapla çözülecek bir denklem değil bu... Üçü de oynayacak ve bizler de göreceğiz sonucu....

Fakat geçmişe şöyle bir bakarsak; en azından bir öngörü sahibi olabiliriz. Nasıl mı? Anlatalım...

★ Fenerbahçe futbol takımı, Türkiye Kupası’nda tam 17 kez finale yükseldi. Sadece 6 kez kupayı kazandı. Yani; 11 kez finalden başı önde ayrıldı. Bu finallerin 5’inde rakip Galatasaray’dı ve 5’inde de Galatasaray şampiyon oldu.

Fenerbahçe futbol takımı, Süper Lig’de son 10 yılda 3 kez son haftaya ‘şampiyon’ havasıyla girdi. Ve 3 kez son hafta şampiyonluğu kaybetti. İkisinde Galatasaray şampiyon oldu.

Fenerbahçe kadın basketbol takımı, tam 7 kez ‘Final Four’a (dörtlü final) hak kazandı. 4 kez ilk maçı kaybedip 3-4.’lük maçına kaldı. 3 kez finale çıktı ve 3’ünü de kaybetti. Bu finallerden birinde rakip Galatasaray’dı ve Galatasaray Avrupa Şampiyonu oldu.

Fenerbahçe erkek basketbol takımı, 3 kez Final Four’a kaldı. 2’sinde finale yükseldi ve 1’ini kazandı. (Obradoviç farkı!)

★ Yani, Fenerbahçe finallerin takımı değil... Her kulvarda sonuna kadar geliyor, fakat o son vuruşu ve elbette en önemli olanı yapamıyor.

★ Bir de Galatasaray’ın karnesine bakın... Kopenhag’daki Arsenal, UEFA Kupası Finali’ni hatırlayın... Monaco’daki Real Madrid, Süper Kupa Finali’ni hatırlayın... Kadıköy’deki Fenerbahçe ile Süper Final’in son maçını hatırlayın... Vesaire, vesaire...

★ Şimdi kendinize bir de şu soruyu sorun: Galatasaray’ın kaybettiği kaç final hatırlıyorsunuz?

YORUM YAZ