MENÜ

Kaleci şansı değil, KALECİ

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçtan önceki basın toplantısında Bilic, ‘bizim hedefimiz zaten lig şampiyonluğu’ demişti. Heralde Motta’nın hatasından yenen ilk golün Olimpiyat’ta karşılığını veremeyeceğini düşündü. Ancak unuttuğu bir şey vardı. Güvenmediği Beşiktaş futbolcularına, Beşiktaş taraftarları güvenmişti. Resmi rakam ne bilmiyorum ama 70 binin üzerindeydi. Beşiktaş taraftarı futbolcudan daha çok maçı oynuyordu. Bir ilk 45 dakika var, onu yaşanmamış kabul ediyorum. Ama 60. dakikada Sosa’nın çıkıp, Tolgay’ın oyuna girmesi Beşiktaş’ı ve tribünleri ateşleyen en önemli faktördü. Belki satırlar yetmez.

Tolgay parasını çıkardı

Önce Cenk Gönen’i ayakta alkışlıyorum. Maçın bana göre Tolgay’la birlikte kahramanıydı. Tolgay’la devam edelim... Önce 69’da kaleyi yokladı. 71’de Liverpoollular’ı şarkılarınin aksine, yalnızlığa terk etti.
Ah Demba Baba ah... O direkler bizi bir 30 dakika daha strese soktu. Koca Liverpool, sahada Beşiktaş’ı seyretmeye başladı. Adeta gündüzden belliydi hava şartları, tribünlerin mutluluğu getireceği. Veli, Gökhan Töre, çıkana kadar Olcay, Franco, Serdar ve kaptan Necip hepinizi alnınızdan öpüyorum yaşattıklarınızdan dolayı. ‘Sinek ikiliyi niye aldınız. Ben bunu oynatmam’ diyordu Bilic. Opare, Bilic’i de yanılttı, bizleri de. Mevkiisi değildi, vallahi billahi Motta’dan kat kat iyiydi. Atiba Hutchinson-Veli ikilisini ne şartlarda olursa olsun, birbirinden ayırmamak lazım. Hafızanızı yoklayın, Veli-Atiba ikilisinin defansın önünde olduğu hangi maçta sıkıntı yaşanmıştır. Gelelim penaltılara; Demba Ba, Atiba, Gökhan Töre, Veli, Tolgay hepsini tebrik ediyorum. Ama Cenk Gönen... Kaleci şansı değil, kaleci olduğu için dün akşam Beşiktaş tur atlamıştır. Ha unutmadan söyleyeyim; Tolgay Arslan parasını çıkarmıştır.

YORUM YAZ