MENÜ

Bu sözüm yabancılara!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu girişimi ben Beşiktaş açısından değerlendirmek istiyorum. Geçen sezona damgası vuran şampiyon bir takım oluştu. Vo dafone Arena ile birlikte 5 yılı gara ntiye alacak bir kulübün temelleri atıldı. Ancak talihsiz son darbe kalkışması, en büyük zararı Beşiktaş’a verecektir kanaatindeyim. Her şey yoluna girmişken; Sosa, Atiba ve Mario Gomez’in aileleri ve kendileri ikna edilmişken, patlayan bu talihsiz olay, takım içi dengeleri bir anda bozdu. Futbolcular bu yaşananlardan ürkünce, yeniden farklı şeyler dü şünmeye başladı.

Bir dadika beyler, siz kaç yıldır bu ülkede yaşıyorsunuz? Kaç yıldır Tü rkleri tanıyorsunuz? Her gittiğiniz yerde ve mekanda sevgi ve itibardan başka ne gördünüz. Beyler burası “Muz Cumhuriyeti” değil. Sizler de gördünüz, Türk insanı darbecilere karşı aslanlar gibi savaştı, gerekli dersi verd i, demokrasisine sahip çıktı.

Burası daha güvenli

Ay rılma kararı alarak Beşiktaş’a vermek istediğiniz cezanın boyutlarını hesapladınız mı. Ben size söyleyeyim. Sizler gideceksiniz, Beşiktaş hedefleri doğrultusunda yeni transferler yapmak zorunda kalacak. Te klif götürülen futbolcular fiyatlarını üçe katlayacak, nazlanarak imza atmayı kabul edecek. Bu arada Fikret Orman’nın etrafında at maca gibi dolaşan menacerler, bir kez daha bayram edecek. Bu da UEFA’nın merceği altında bulunan kulübe büyük zarar verecek. Hedefler şaşacak, son bir gayretle yapılan panik transferler takımı, Şampiyonlar Ligi’ndeki iddiasından uzaklaştıracak. Bu nedenle Beşiktaş’tan ayrılmayı düşünen tüm yabancı futbolcuları sağduyuya dave t ediyorum. Türkiye, demokrasi havarisi geçinen Fransa ve Belçika’dan bile daha güve nli bir Av rupa ülkesi. Sağlıklı bir demokrasinin temellerini atmak için uğraş vere n Tü rkiye’den ve Türkler’den korkmanız için hiç bir neden yok.

Utku’ya sevindim

Bu arada altyapının önemine değinen biri olara k, genç Utku Yuvakuran’ın takıma katılmasına sevindim. Beylerbeyi’nden alınan 18 yaşındaki bu kaleci, Cordoba’dan sonra Siya h-Beyazlı kaleye gelmiş en iyi file bekçisi olacaktır. Ancak bunun da şartları var. Eğer Şenol Güneş, hemşehricilik ya pıp To lga’yı, yabancı diye Fabricio ve Boyko’yu korursa, hem bu gence hem de Beşiktaş’a yazık olur. Altyapı demişken... U-15 Milli Takımımız’ın oyuncusu Emrah. Hem Turhan Sofuoğlu hem de Emra h Bayraktar’a sordum. Ye re göğe sığdıramıyorlar. Şenol hoca, bu çocuğu hiç olmazsa kampa al. Göre ceksin Beşiktaş kazanacak.

YORUM YAZ