MENÜ

Beyaz sayfa

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Bir Beşiktaşlı olarak, huzura ve başarıya ihtiyacımız olduğu şu günlerde bu galibiyetlere çok ihtiyacımız var. Ancak öyle ki, bu galibiyet biraz da beni buruk yapmadı değil... Neden mi? Galatasaray’ı yenmişsin, 137 hafta sonra liderliği yakalamışsın doya doya coşkuyu yaşayamıyorsun. Kısacası kıskanmadım değil.
Ancak bakın Türkiye’nin lideri Beşiktaş... Bu kadar şanssızlıklara, hakem hatalarına, sakatlara rağmen. Geçen hafta FANATİK gazetesi Fenerbahçe, Ankaragücü maçına çıkarken yarım sayfada ‘kalan sağlar bizimdir’ diye 20 kişilik bir kadro ortaya koydu. O kadronun bile Türkiye’de açık ara şampiyon olması gerekirdi. Peki ya Beşiktaş öyle mi? 137 hafta sonra liderliği yakaladığı Galatasaray maçında, kadroda 6 tane PAF takım oyuncusu var, bunun 4 tanesi sahada. Ben devamlı bunu gündeme getirdiğim zaman çok eleştiri aldım, ‘Artık bırak PAF takımını, yazmaktan bıkmadım mı?’ diye... Evet bıkmadım hep de yazacağım. Çünkü Beşiktaş hem oyuncu kalitesi olarak, hem de ekonomik yükten kurtulması yönünde mutlaka buralara yatırım yapmalı. Sevgili Can Çobanoğlu’na teşekkür ederim. Altyapı hakkındaki yazısı mükemmeldi. Beşiktaş’ın arka bahçesini ancak bu kadar net ve güzel yorumlayabilir bir insan. Beşiktaş dışından birinin, eğer buraya bakışı bu derece sağlıklıysa Beşiktaş’ı yazan arkadaşlarımız, küçüklerim, büyüklerim artık olumsuzlukları bir kenara bırakmalılar, olumsuzluklardan öte maalesef kişisel çıkarlar uğruna bilhassa teknik kadroya ve bazı oyunculara insafsızca eleştiriler yapmaktalar. Biraz ayıp oluyor. Başkan Mali Genel Kurul’da beyaz sayfadan bahsetti; eğer o beyaz sayfayı ya da arzu ettiği görüntüleri başkan yakalamak istiyorsa önce çevresindeki menfaat gruplarını ayıklamalıdır.
Seyahatlerde ve İstanbul’da yanına yanaşıp ‘Padişahım çok yaşa’ diyenlerden uzak durursa hem kendisi için hem de Beşiktaş için hayırlısı olur. Genel Kurul’da ibrasızlık yönünde el kaldıranlara kızmasın, onlar da Beşiktaş’ın geleceğini düşünenler. Bana sorarsanız onların düşüncelerine, fikirlerine sahip çıksın, gönülünü açsın. Beyaz sayfa istiyorsa önce onlarla işe başlamalı. Yanındaki, ‘Dün dündür, bügün bugündür’ diyenlere değil ve onlara da ricam: Düşün Beşiktaş’ın yakasından...

YORUM YAZ