MENÜ

Beşiktaş 4 köşe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

14 sezon sonra ilk defa Beşiktaş, son 8’e kaldı. Şenol Güneş’in söylediği gibi ‘artık öyle bir atmosferdeyiz ki, maç maç düşünmek zorundayız’. Dün gece başka bir geceydi. Futbol adına her şey vardı. Asıl sıkıntı güzel giden müsabakaya Aboubakar’ın çomak sokması. Yere göge sığdıramadığım, Avrupa Kupaları’ndaki başarısıyla göz dolduran Aboubakar’ın, amatörce hatta amatörün bile yapmayacağı bir hatayla, topsuz alanda ve orta sahada rakibe sanki hakemin arkası dönükken görmez diye kafayı vurduğunu biz tribünden gördük.

Dördüncü ve yardımcı hakem de affetmedi, Aboubakar’ı 39. dakikada soyunma odasına gönderdi. Tam 35 dakika Babel’in golüne kadar Beşiktaş, kan kustu desek haklıyız. 59. dakikada Oğuzhan-Necip değişikliği bir derece olsun defansın önünde Atiba ile beraber takımın direncini artırdı. Skor 70’te Babel, 83’e Cenk’le 4-1 olunca, tribündeki 40 bin kişi oh çekti.

Cenk-Quaresma değişikliği...

Şenol Güneş, çarşamba günkü basın toplantısında ‘nisan sonuna değil, mayıs sonuna kadar huzurlu olmamız gerekiyor’ dedi. Müsabaka öyle bir atmosferde oynandı ki Beşiktaş, final yoluna kadar, Türkiye Ligi’nde ve Avrupa Ligi müsabakalarında maç maç düşünmek zorunda. Dünkü mücadele öncesi asıl sıkıntı Marcelo’nun yokluğunda Mitrovic neler yapabilirdi. Hiç sırıtmadı. Tosic de dün suya sabuna dokunmayınca, önce Atiba sonra Oğuzhan değişikliğinde Necip, bu bölgede Beşiktaş’a huzurlu bir gece yaşattılar. Haftalardır eleştirdiğim Cenk, Quaresma değişikliğinde çok akıllı bir gol atarak, bizleri utandırdı. Keşke biz utansak da Cenk’in, ayakta kalıp, dünkü gibi topun altına girip, attığı golleri bol bol alkışlasak.

Not: Geldiği günden beri en iyi futbolunu dün seyrettik. Adriano, büyük maçların adamı olduğunu gösterdi, Yer olmadığından Adriano’yu hafta içi değerlendireceğim.

YORUM YAZ