MENÜ

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaşlı oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yıllardır Beşiktaş ailesi için bir üniversite hayalleri vardı. Bununla ilgili Süleyman Seba’dan başlamak üzere Serdar Bilgili ve Yıldırım Demirören, hepsi de seçim dönemlerinde yatırım olarak genel kurul üyelerinin önüne bu konuyu getirdi. Hepsi yalan oldu. Aramadıkları arsa, çalmadıkları kapı kalmadı. Ta ki Bahçeşehir Üniversite kucağını açana kadar. Alt yapıda olmazsa olmaz, bir numaralı projeydi bu. Fikret Orman, Hüseyin Bican ve Halim Aydın’ın da en büyük hayaliydi, Beşiktaşlı gençlerin eğitimli olması ve üniversite bitirmeleri. Bunun yansıması sahaya bile çok farklı olurdu. Çünkü gazetelerdeki yorumlar, televizyondaki görüntüler okumuş çocuklarla diğerleri arasında çok fark doğuruyordu.
Evet, Bahçeşehir Üniversitesi sahibi sevgili Enver Yücel’in talimatı ile, öğretim görevlisi Haydar Sarısoy’un çabaları Beşiktaş alt yapısını üniversite düzeyinde çocuklarımıza burs vererek, 2008-2009 öğretim dönemine kayıtlarını yaptı.
Geçen yıl Sayın Enver Yücel’in, Erdem Özkurt, Burak Ateş, Gökhan Aydaş ile başlayan hamlesi, bu sezon 11’i tamamladı. Bülent Uzun, Orhan Gülle, Oğulcan Engin, Necip Uysal, Ömer Sümer, Menderes Korkmaz, Umut Kaya ve Ali Kuçik ile ilk 11 tamamlandı. Yani Beşiktaş PAF Takımı 1991-92 doğumlu çocuklarıyla, üniversiteli oldu. Bu konuda emeği geçen başta Enver Yücel olmak üzere Haydar Hoca’ya ve Bahçeşehir Üniversite’nin diğer birimlerine Beşiktaş olarak teşekkür ediyoruz.
Önlerinde dünya şampiyonası var. Göreceksiniz bu takım, Beşiktaş alt yapısında olduğu gibi şampiyonlukları da Bahçeşehir Üniversitesi’nde yaşayacaktır.
Üniversite’nin spora bakışı çok farklı şu günlerde... Üvey evlat muamelesi gören BJK TV ile orada iki program yaptık. O gün gördüm ki, öğretim görevlilerinin ve gençlerin gözlerindeki parıltılar; burasının bir ticarethaneden daha çok, spor alanında toplumumuza sağlıklı bir nesil yetiştirme yeri olduğunu açıkça gösteriyor. Ve tabii ki, bu çocukların üniversiteye girmesini sağlayan Beşiktaş alt yapısında Mehmet Ekşi başkanlığındaki, eğitimlerinden kayıtlarına kadar Bahçeşehir Üniversitesi’nin kapısından 24 saat ayrılmayan Arzu Alkan ve Nuri Şahbaz’a da bu çocuklar adına ayrıca teşekkür ediyorum. Tabii bu çabalara karşı, gençlerimizin vereceği en büyük hediye; üniversiteden mezun olup, toplumumuza sağlıklı bir sporcu ve insan olarak aldıkları diploma.
Başta da söylediğim gibi parayı değil insanı daha çok düşünen sevgili Enver Yücel’e teşekkürler... Son olarak ise, kimse kızmasın darılmasın ama teşekkürlerin en büyüğü Sinan Engin’e... Engin, 2 yıldır bu hayalin gerçekleşebilmesi için elinden gelenin fazlasını yaptı ve sonunda bu gençler üniversiteli oldu.

YORUM YAZ