MENÜ

Alışkanlık haline gelmesin

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Öncelikle belirtmeliyim ki; Konya, 70 takımı geride bırakarak Türkiye Kupası’nı almıştı. Aykut Kocaman, Bajic, Vukovic ve 7 tane oyuncu sahada yok. Beşiktaş’ta da Aboubakar, Marcelo ve Talisca yok. Yani geçen seneki bu unvanı hak edenler sahada yok. Gönül isterdi ki bu konuda hak edenlerin oynaması. Sezon sonunda bu müsabakanın oynanması gerekirdi. Beşiktaş elendi. Ama çok dersler bırakarak. Düne gelirsek gözüm hep Pepe’de idi. Televizyonlardan zevkle izlediğimiz oyuncuyu, çıplak gözle Beşiktaş forması altında beynimize işlemeye çalıştık.

Orta saha yokları oynuyor

Aslında telafisi olmayan tek maçtı. Kocaman’ın eksikliği hiç farkedilmedi. Mustafa hoca, Beşiktaş’ın zaaflarının farkındaydı. Quaresma ve Babel çizgide, Cenk’ten çok uzak oynuyorlar. Hele Quaresma, uçana kaçana her topa o gidiyor. Takımda topa vuracak adam yokmuş gibi. 33. dakikada Fofana ortayı açtı Traore golü yaptı. Tamam da Adriano nerede? Bu sadece gol pozisyonunda değil defansta açıkca belli oluyordu. Bu da şundan kaynaklanıyordu. İki sezondur yere göğe sığdıramadığımız orta saha maalesef yokları oynuyor. Oğuzhan, Atiba ve Tolgay. Rakibe müdahale yok. Top rakibin ayağına gelince bu oyuncular nerede?

Cenk yalnızları oynuyor

Hâl böyle olunca hem defans hem de forvette destekleyecek oyuncu olmayınca Cenk ister istemez gözümüze çarpıyor. Dün ilk defa üzüldüm. Sezon başında Cenk çok yalnızları oynuyor. Bu konuda Tolga Zengin’e çizgiden çıkmıyorsun diye kızıyorduk. Fabri de çizgide durmuyor. Orta alanda sıkıntılar çok. Beşiktaş ne defansa ne de forvete. Buraya çare bulması lazım. Negredo ve Caner, Tolgay ve Beck ile yer değiştirdi. Ama oyunda değişen bir şey yoktu. Şu ana kadar oynanan maçlarda hanede galibiyet yok. Alışkanlık çok kötü şey. Bu alışkanlık haline gelmesin.

YORUM YAZ