MENÜ

Carlos'un dönüşü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın hakemi Tolga Özkalfa, ilk yarının son dakikasında öyle bir penaltıyı es geçti ki, sormayın gitsin. Hadi Özkalfa pozisyonu süzemedi; tecrübeli yardımcı Baki Tuncay Akkın, Ömer Erdoğan’ın Alex’i önünde itmesine nasıl seyirci kaldı... Anlamak mümkün değil. Bu kararın ardından, Şükrü Saracoğlu’nda yıllar sonra bir hakeme, küfürlü protesto geldi. Tolga Özkalfa penaltıyı yedikten sonra, Edu’nun kırmızı kartını su kullanmadan yuttu. Brezilyalı’nın hakeme göz göre göre top atması, bence çok acemiceydi.
Aragones, Fenerbahçe’yi garanti başlattı. 4’lü savunmanın önünde Selçuk-Josico gibi defansif orta sahayı çakılı tuttu. Bu taktik anlayışı nedeniyle Fenerbahçe, az adamla hücuma çıkabildi. Alex, Güiza ve Semih’e sadece Uğur’dan sık sık destek geldi. Çok istekli gözüken Carlos, ataklara katılmakla kalmadı, ilk yarıda tehlikeli olacak 4 pozisyonu da engelledi. Edu-Lugano ikilisi, uzun bir aradan sonra, hatasız bir 90 dakika tamamladı.
Fenerbahçe’nin galibiyete hele 5-2 gibi farklı olanına çok ihtiyacı vardı. İyi oynayıp, kazanmak tabii ki çok önemli. Ancak 5-2’lik ağır Arsenal yenilgisinin ardından moral çöküntüsünde olan bir takımın kısa sürede ayağa kalması, bence daha önemli. Fenerbahçe’nin üst üste 2 galibiyet alması, teknik direktör Aragones’in yanı sıra yönetim ve taraftarı da büyük bir çileden kurtardı.

YORUM YAZ