MENÜ

Trabzon'da taşlar yerine oturuyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor kısa sürede takım olmuş. Karadeniz ekibinde huzur hakim. Bu sahaya fazlasıyla yansıyor. Aslında bu zengin fanlık yeteneklerle donatılmış kadronun olması gereken de bu bence. Ersun Yanal'ın elinde sihirli değenek yok. Sadece iyi bir profesyonel olarak taşları yerine çabuk oturttu. Galatasaray galibiyetiyle başlayan rüzgarı Metalist karşısında da devam ettirdiler. Bir kere tribünlerin dolu olmasından futbolcular mesajı almıştı.

Bu ne demekti futbolcular için? Taraftar bize güveniyor...

Gerçekten de başta orta alanda Mehmet Ekici olmak üzere herkes taşın altına elini sokarak oynadı. Sağ ve sol kanatları iyi kullanan Trabzonspor aradığı golü de ilk yarıda bulmayı başardı. Ama şu bir gerçek ki bizim Avrupa takımlarıyla aramızdaki en büyük farkı oyun içinde yaşadık. Metalist'i yenik duruma düşmesine rağmen oyun disiplininden ödün vermedi ve bildikleri plan içinde oynadılar. Hemen hemen 68. dakikaya kadar, yani golü attıkları ana kadar pozisyonları bile yoktu dersek yalan olmaz. Açıkcası hiç de beklemediğimiz bir anda kalemizde golü gördük.

Gerçekten de iyi giden işler bir anda tersine dönmeye başladı. Hiç beklemediğimiz anda gol yedik, hiç beklemediğimiz anda Mejjani'nin gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldık.

Ama Trabzonspor son sözü daha söylememişti. Gecenin yıldızı Bosingwa ile başlayan atakta final vuruşunu bir başka yıldız Mehmet Ekici yaptı ve nefis bir şutla Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi. Son sözü Mehmet Ekici söyledi demiştik ama oyuna sonradan giren bir başka gurbetçi Sefa "Ben söyleyeceğim" dedi ve Trabzonspor'u 3. golünü Metalist ağlarına yollayan isim oldu. Hem de 10 kişi kalmışken maç 1-1'ken 2 gol daha atmak kolay bir iş olmasa gerek.

Gruptan çıktık, Trabzonspor'un 2015'te de Avrupa'da yolu açık olsun. Tebrikler.

YORUM YAZ