MENÜ

Latinlerin gecesi...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türkiye Kupası yarı finalinin ilk ayağı için Rize’ye geldik. Atatürk Stadı’ndaki atmosfer, ev sahibi ekibin Süper Lig’deki konumu itibarıyla soru işaretleriyle doluydu. Ayrıca rakibin daha sezon başında hedef olarak kupayı seçmesi Rizespor için bu maçın zor geçeceğinin habercisiydi. Sonuçta şimdiye kadar kupada hiç finale çıkamamış iki takım kozlarını paylaşacaktı.
Oyuna hızlı başlayan taraf Kayserispor’du... Orta alandaki üstünlüğünü Rizespor’a hemen kabul ettiren konuk ekip, Cangele ile rakip kalede etkili olmaya başladı. Bu baskının sonucu Kayserispor’un golü adeta geliyorum diyordu. Nitekim, Cangele’nin asistinde İglesias, konuk takımı öne geçirdi.
Bu arada, hakem Kuddusi Müftüoğlu’nun 25. dakikada İglesias ile Anderson arasındaki mücadelede Rize’nin penaltısını görmezden geldiğini es geçmemek gerek. Aynı Müftüoğlu, maçın başında Leandro’nun, Mehmet Topuz’a yaptığı harekete sarı kart çıkartmayıp, ‘formsuzum’ mesajı veriyordu.
İkinci yarıda dengeyi sağlamaya çalışan Rizespor’a karşı skoru koruyan ve fırsat buldukça hızlı hücumlar deneyen bir Kayserispor vardı sahada... Ev sahibi ekibin, savunma güvenliğini bıraktığı bölümlerde konuk ekip, gol arayışlarını sürdürüp final için evine rahat bir skorla dönmeyi planlıyordu. Tolunay Kafkas’ın öğrencileri öncelikle Süper Lig’de kalmayı düşünen rakibi karşısında fazla zorlanmadı. Nitekim 68. dakikada Arjantinliler yer değiştirdi. Bu defa gol pası İglesias’tan geldi ve Cangele sert bir vuruşla skoru 2-0’a taşıdı. 83’te ise Toledo, turun habercisi oldu. Yani geceye Güney Amerikalılar damgasını vurdu.
Açıkçası, dün gece Rize’de Kayserispor beklendiği gibi oynadı ve istediği sonucu aldı.

YORUM YAZ