MENÜ

Kolay lokma değiller

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Fenerbahçe maçı öncesi Gaziantepspor’un durumunu herkes merak ediyor. Kasımpaşa karşısında alınan 5-1’lik galibiyet, ister istemez Sarı-Lacivertliler’i ağır favori gösteriyor. İsterseniz ben rakibin ne durumda olduğunu, en son maçını canlı izleyen bir gazeteci olarak sizlerle paylaşayım. Bir kere unutmayalım ki son maçlarında Başakşehir’e kaybettiller ama oynadıkları futbol ve girdikleri pozisyonlarla sahadan taraftarın alkışlarıyla ayrıldılar.”

‘Yeniler kalite katmış’

“90 dakikaya baktığımızda ligin en az gol yiyen ve en iyi savunma yapan takımlarından biri olan Başakşehir, belki de son iki üç sezonda ilk kez kalesinde bu kadar pozisyon vermiştir. Peki bunun sebebi Başakşehir’in kötü gününde olması mı ya da Gaziantepspor’un iyi futbolu mu? Bence iki faktör de geçerli ama İsmail Kartal’ın sessiz sedasız iyi bir takım oluşturduğunun da altını çizelim. Özellikle yabancı oyuncuların kalitesi takıma bir ivme kazandırmış. Sadece tek sıkıntıları transferlerin geç gelmesi sebebiyle 90 dakikalık olmamaları.”

‘Savunma rotasyonu dar’

“Benim izlediğim Antep’in en büyük sorunu savunmadaki alternatif oyuncu azlığı. Özellikle stoper mevkiinde. Bu bölgede oynayan isimlerin görevlerini maksimum düzeyde yaptıklarının altını çizelim. Ancak olası bir sakatlık ve cezada zorluk yaşayacaklardır. Fenerbahçe maçında savunma ağırlıklı oynayacakları kesin. İleride Nabil ve arkasında Çek oyuncu Kolar çok etkili ataklar geliştirip ceza alanına girebiliyor.”

‘Duran toplarda etkililer’

“Sol kanatta Van Hintum iyi bir sol ayak ancak önündeki Larson’un ona daha çok yardım etmesi ve savunmaya gelmesi lazım. Başakşehir maçında bu bölgeden zorlandılar diyebilirim. Kornerleri ve duran topları etkili kullanıyorlar. Fenerbahçe maçında ofansif olarak en büyük kozları bu olabilir.”

Volkan dikkatli olmalı

“Sezon başı hepimiz için kapalı kutu gözüken Gaziantepspor şu anda ileriye umut veren bir gelişim içinde. Tecrübeli ayaklarıyla saha içinde iyi şeyler yapabilecek güçte gözüküyor. Kısaca
gördüğüm kadarıyla zamanın lehlerine işlediği bir takım diyebilirim. Fenerbahçe’nin Kasımpaşa maçındaki rakibin ikramları sonrası gelen gollerin getirdiği farklı skor, Başakşehir’e sahayı dar eden Gaziantepspor karşısında rehavet getirirse evinde yine puan kaybı yaşayabilir. Sözün özü; Gaziantepspor bir Kasımpaşa değil. Özellikle etkili yabancı oyunculara sahipler. Volkan Demirel kalede çok dikkatli ve gününde olmalı...”

YORUM YAZ