MENÜ

Federasyon işbaşına!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

PTT 1. Lig’de zor haftalar başladı. Düşme hattında kopmalar yavaş yavaş gözler görülür bir şekilde ortaya çıkıyor. Orduspor için umutsuz vaka diyebiliriz. Gerçekten de Karadeniz’in bu güzelim kenti hakkında bunları yazarken içim cız ediyor. Bir şehir bir kulüp 26 yıllık uzun bir aranın ardından Süper Lig’e çıktıktan sonra böyle bir hızlı düşüşle çakılması inanılır gibi değil.

Denizlispor da aynı

Diğer adaylara baktığımızda Denizlispor hakkında da konuşmak lazım. Türkiye’de ilk defa saha kenarında demir parmaklıkları, telleri kaldırmış bir kentten bahsediyoruz. Ne yazık ki içeride dışarıda kaybeden bir takım olarak her geçen hafta umutları azalıyor.

Sorun kötü yönetimler

Öte yandan Ege’nin iki ekibi Bucaspor ve Manisaspor üst üste aldıkları kötü sonuçlarla kan kaybediyorlar. Bakın saydığım bu 4 takım yakın zamanda Süper Lig’deydiler ve şimdi ne durumdalar! Asıl önemli olan konu bu takımlar niye bu hale geldiler? Bunun başlıca nedeni kesinlikle kötü yönetilmeleri. Süper Lig’e çıktıktan sonra yapılan yanlış transferler ve borç batağına girmeleri, işin içinden çıkılmaz noktaya getirdi onları. Bu kulüplerin yöneticilerine sormak lazım... Bu harcamaları yaparken, bütçeleri kullanırken hiç geriye doğru bakmadınız mı! Oysa yakın geçmişe baksalar, Kocaelispor, Sakaryaspor, Malatyaspor gibi bir zamanlar Süper Lig’i titreten ekiplerin şimdilerde ne durumda olduklarından ders çıkarabilirlerdi. Bu ismini saydığım kulüpler hep bu günü kurtaran ve geleceği düşünmeden yapılan harcamalar yüzünden bu hale geldiler.

Kriterler hayata geçsin

Tabii ki bütün bunların birçoğu bilinen ve dile getirilen konular. Gelelim bunun çözümüne; bu noktada iş futbol federasyonunundur. Kulüplerin harcamaları denetlenmezse, bir takım yanlışlara göz yumulursa borç batağı içinde birçok kulüp daha olacaktır. Kriter kelimesinin içi doldurulmalı ve yaptırımlar uygulanmalı. Bence kulüplere ceza verirken, kulüpleri bu duruma düşürenler de cezalandırılmalı. Eğer futbol federasyonu bunu yaparsa herkes taşın altına elini sokarken düşünür. Neyse bugün yarıştan ziyade sorunlardan bahsettik. Çünkü yarış her zaman var, ama ortada kulüp kalmazsa, ne yarış kalır ne de futbol!

YORUM YAZ