MENÜ

Ciddiye alırsak sıkıntı yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Antalya’da tam bir bahar akşamıydı... Gerçekten ilk yarıda attığımız iki gol kafalardaki soru işaretlerini, tereddütleri silince tribünler de maçın keyfini sürdü. Zaman zaman rakibin baskısını da yedik ama panik yapmadık. Fatih Terim’in sahaya sürdüğü 11 buram buram tecrübe kokuyordu. Kadro da sürpriz isimler, Yunus Mallı ve Volkan Şen tercihler diyebilirim. İyi oynamasa da Yunus için lafım yok ama Volkan Şen’in yerine Emre Çolak daha yakışırdı. Volkan kötü mü oynadı? Hayır ama lig performanslarına göre değerlendirerek söylüyorum bu görüşümü...

Cenk mahcup etmedi

Gelelim Cenk Tosun’a; bir oyuncu ancak bu kadar profesyonel olabilir. Kendi takımında olsun milli takımda olsun hep önünde biri var, hep ikinci pozisyonda. Ama Cenk için bu durum hep motivasyon unsuru oldu daha hırslandı ve ne zaman şans verilse, ona inanları mahcup etmedi. Ancak milli takım seçicileri artık Cenk Tosun’u birinci golcü ilan etmeli. Bunu fazlasıyla hak ediyor. Finlandiya ikinci sınıf bir ekip, Avrupa futbolunun kültürünü almış oyunculardan kurulu ama kapasiteleri sınırlı.

Skoru koruduk

Bu bir Dünya Kupası Grup Eleme maçı ama Finlandiya tipi takımlar tam bir hazırlık maçı ekibi olur. Dün gece şunu gördük rakip kim olursa olsun ciddiye alırsak sıkıntı yaşamıyoruz. Ama bizim gibi takımlar için en önemlisi erken gol atmak ve böylelikle rakibin direncini erkenden kırmak. Fatih hoca bizim için ofansif anlamda durağanlaşan oyunu Emre Mor hamlesiyle harekete geçirdi. Böylelikle oyunu rakip sahaya taşıma şansımız oldu. Çünkü ikinci yarıda belki pozisyon vermedik ama Finlandiya karşısında skoru koruyan bir görüntüdeydik. Özetle geceyi kazasız bitirdik ve Rusya yolunda iddiamızı sürdürdük.

YORUM YAZ