MENÜ

Alanya avantajı kaptı

Abone Ol Google News

Akdeniz derbisinde yarı finalden, finale giden kupa mücadelesinde ilk yarı istekli ama gol yollarında etkisiz iki ekibi izledik. Aslında kadrolara bakarak bir saptama yapmak istiyorum öncelikle. Antalyaspor 11’i, Tamer Tuna’nın kupadan çok ligi düşündüğünü gösterdi. Alanyaspor’un 11’i ise ‘Ligden Avrupa’ya gitmem zor, Türkiye Kupası en kolay, en kestirme yol’ dercesine, as isimlerden kuruluydu. Konuk ekipte orta alanda Siopis 18. dakikada sakatlanınca yerine bir başka Yunanlı Bakasetas girdi. Özellikle orta alanda kanatlara uzanan paslarla Antalyaspor kalesinde önemli pozisyonlara girse de Alanyaspor forvetleri son vuruşlarda etkili olamadı.

Haberin Devamı

Planları bozuldu!

Antalyaspor ise sadece Jahoviç ve Fredy ile rakip kalede görünürken, Sinan Gümüş arkadaşlarına ayak uyduramadı. İlk 45 dakika bize gerçekten maçın ikinci yarısı için fazla ümit vermemişti. İkinci yarıda konuk ekip adına pek de iyi geçmedi. İlk yarıda sakatlanan Siopis’ten sonra ikinci yarı sahaya çıkan Alanyaspor’da Caulker’ın yerine Wellinton’u gördük. Üst üste gelen sakatlıklar ister istemez Erol Bulut’un planlarını bozdu. Bütün bunların üzerine Welinton kırmızı kartla oyundışı kalınca, Alanyaspor 64. dakikadan sonra 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Fırsata dönüştü...

Tamer Tuna rakibin handikaplarını fırsata çevirmek için gerekli hamleleri yaptı. Önce Amilton sonra Podolski ve Blanco ile golü bulmayı denedi. Ancak Alanyaspor iyi direndi. Kontrollü bir şekilde savunma yaparken zaman zaman Antalyaspor kalesinde hücum denemeleri de oldu. Ama 90+2’de kazanılan serbest atış, Alanyaspor için fırsata dönüştü. Nitekim Salih’in sağ kanattan kullandığı serbest atışta Fernandes’in dokunuşu Antalyaspor filelerini havalandırdı. Dış sahadan gol yemeden alınan 1-0’lık galibiyet Alanyaspor İçin önemli bir avantaj diyebiliriz.

YORUM YAZ