MENÜ

Ziyech’ten sonra

Abone Ol Google News

Galatasaray için Alanya deplasmanı kalan fikstürdeki en zor maçların başında geliyordu. Fatih Tekke’nin ilk yarı planı Galatasaray’ı ileride karşılamak ve savunmasını önde oynatmak üzere kuruluydu ve işe yaradığı söylenebilir. Mertens’in direkten dönen şutuna kadar Galatasaray adına tehlikeli denecek bir atak göstermek zor. Alanyaspor’un bire bir baskıyla baskıyı Köhn ve Aurier’e kadar indirmesi Davinson’un yokluğunda Galatasaray’ın oyun kurulumunu engelledi.

Haberin Devamı

Bek krizi!

Galatasaray için bu yıl kayıtlara ‘bek krizi’ yaşanan sezon olarak geçecek sanırım. Köhn gelene kadar sol bek, Boey gittikten sonra da sağ bek krizi bitmek bilmiyor. Aurier, Afrika Kupası finalinden bu yana ilk kez bir resmi maça çıktı ama fizik olarak standardının çok çok altındaydı. Okan hoca devrenin bitimine en çok sevinenlerden biri olmuştur herhalde. Soyunma odası dönüşünde Aurier’i çıkarıp Kaan’ı sağ beke, Kerem’i çıkarıp Ziyech’i sağ forvete yerleştirince Okan Buruk için işler çok daha kolay hale geldi. Elbette bu değişimde en büyük farkı yaratan sağdan sol forvete geçen Barış Alper’in performansıydı. İlk yarı biraz fazla top kaybeden ve savunma arkasına inemeyen Kerem Aktürkoğlu’nun yapamadıklarını Barış Alper o kadar kısa sürede tabelaya yansıttı ki, Alanya’nın kilitli kapısını adeta kırarak açtı.

Haberin Devamı

Buruk’un duası...

Galatasaray’ın zengin bir kadrosu olduğu gerçeği; Ziyech’i, Zaha’yı, Icardi’yi, Davinson’u iyi halleriyle izleyince daha iyi anlaşılıyor. Ziyech oyuna girdikten sonra Galatasaray’ın sağ kenardan kurduğu oyunun kalitesi artıyor. Kalan haftalarda Okan Buruk en çok Ziyech’in sağlıklı kalması için dua edecektir.

YORUM YAZ