MENÜ

Vahid hoca daha formsuz

Abone Ol Google News

Vahid hoca hiç kusura bakmasın bu puan kaybı oyuncu tercihlerinden, hamlelerine kadar günahıyla sevabıyla kendisine yazar.

Haberin Devamı

Halilhodziç, Metalist maçının son dakikasında attığı golden dolayı Papadopoulos'a kıyamamış belli ki. Forma adaletini göstermek adına Yunan stoperi sahaya sürünce de Medjani'yi değil Cardozo'yu yabancı halkasının dışında bırakmış. Tam da Cardozo'nun maçında hem de. Benfica'da yıldızını parlatan Cardozo'ya hocası Jorge Jesus'la kavgasına rağmen üst üste 2 yıl Avrupa Ligi finalini gösteren en önemli özelliği set oyununda takımı öne çıkaran en yetkin isim oluşuydu.

Vahid hocanın ön bölgede Sefa-Waris-Fatih Atik tercihleri ilk yarıdaki yavan oyunun müsebbibiydi. Bir kere kestirmeden söyleyeyim şayet Medjani ön libero oynamaya devam edecekse Trabzonspor bal yapmaz arı Zokora'yı bile mumla arar.

Başakşehir'in üç oynamaz orta sahası Mahmut, Sedat ve Murat Akın'a karşı tek bir hücum pası atamamış olması çok manidar sanki.

Yusuf, Fransızca öğrensin
Trabzonspor'da Vahid hocanın gelişiyle birlikte en çok Yusuf Erdoğan'a yazık oluyor. Geçen sezonun en iyi çıkış yapan üç yerli oyuncusundan biriyken nasıl oluyor da Vahid hocanın gözüne giremiyor doğrusu anlamak mümkün değil. Demek ki Halilhodziç'in kriterlerine göre yeterli gelişimi gösterememiş! İlginç gerçekten. Yusuf bu takımda banko oynar, hatta oynamalı. Waris çok özel bir yetenek. Görünen o ki, Ganalı sol açığın tapusunu aldı. Ama Yusuf'un hızından ve top kullanma becerisinden faydalanmak yerine Fatih Atik'i kullanması endişe verici. Takımda Fransızca konuşan 6 oyuncu da Vahid hocanın rotasyonunda kendine yer buluyor. Bence Yusuf da yetenekleriyle hocasını ikna edemiyorsa bir de Fransızca konuşmayı denesin. Kim bilir belki başarır.

Trabzonspor, sezon başladığı günden beri oyuna hükmedemiyor. Abdullah Avcı'nın üç oynamaz orta saha duvarına karşı rakip sahaya yerleşerek set oyununa geçemedi bir türlü. Oysa Cardozo tam da bunun için var. Paraguaylı santrforun önde top tutma becerileri Trabzonspor'un rakip alan yerleşimine büyük katkı sağlayabilirdi. 2.yarı başlar başlamaz Edin Visca'nın golü gelmese Cardozo'nun giriş dakikası da gecikecekti tahminimce.
Vahid hoca da en az eleştirdiği futbolcuları kadar formsuz. Kimse kusura bakmasın. Medjani bu derece dökülürken sahada kalıyorsa, Constant'ın yerine Ferhat Yazgan girip rakibe koridor açıyorsa, Cardozo maça 11'de başlamıyorsa, Yusuf kadroda kendine en son yer buluyorsa Vahid hocanın Sefa'ya verilmeyen faülde ortalığı yakıp yıkmaya hakkı yok.

Hakemler çok formsuz
Geçen sezondan bu yana Süper Lig'de futbolun en formsuz aktörleri maalesef hakemler. Fenerbahçe-Gaziantep maçında Gökhan Gönül'e çalınan penaltıyla başlayan yanlışlar silsilesi Başakşehir Stadı'nda da devam etti. Hakemlerden beklenen çok temel bir davranış biçimi var aslında. O da gözünün önündeki pozisyonu içine niyetini katmadan süzmesi. Sefa'nın düşürülme pozisyonunda kısa bir süre önce sürdüğü topun taça çıktığını göremeyen yardımcı hakem, aynı oyuncuya yapılan bariz faulü de görmezden gelince maçın rengi değişti. Maçın hakemi Halis Özkahya, Vahid hocayı attı, kaleci Onur'u ise atamadı. Maçı elinden kaçırınca sonuçları da saçma sapan bir yere gitti.

Haberin Devamı

Şimdi asıl soru şu: Tribün terörünü bitirmek için getirilen Passolig sahaya atlayıp hakemi kovalayan futbolsevere! ne şekilde işleyecek?

Haberin Devamı
YORUM YAZ