MENÜ

İngiliz devrimi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son 50 yılda İngilizler için klişe haline gelmiş bir cümle vardı; ‘Her turnuvanın favorisi evine yine erken döndü’ diye. Bu kez oldukça genç bir kadroyla Southgate gibi görece daha tecrübesiz bir teknik adamla şeytanın bacağını kırmak için canla başla mücadele ediyor olmaları alkışa değer. Bu turnuvada 3’lü savunmayla yeni bir açılım yapan İngilizler, Belçika’ya kaybettikleri son grup maçının ekmeğini yemeye Kolombiya’yla başladı. Maçın momentumu 95. dakikaya kadar İngilizlerin elindeydi. Fakat Yerry Mina harika bir yüksek top golüyle maçı uzatmaya götürdü. Sonrasında da penaltı atışları vardı ve duran top ustası İngilizler çeyrek finale yükseldi. Kane ve arkadaşları genç, yetenekli ve daha da önemlisi karakterli bir takım olduklarını gösterdiler. Fikstür arkalarından itiyor ve şimdi yarı finale yükselmek için İsveç’i geçmeleri gerekecek.

Günün sorusu

1994 Dünya Kupası’nda Escobar’ın öldürülmesinin ardından Kolombiya’da penaltı kaçıran arkadaşlara ekstra bir devlet koruması iyi olmaz mı?

Maçın starı

Harry Kane kaptanlık bandını da taktıktan sonra İngiltere’yi sırtında taşıyor. Kazandığı penaltıyı ve seri penaltıların ilkini gole çevirerek gecenin adamı oldu.

Maçın olayı

Turnuvanın ilk maçında Japonya’ya karşı 3. dakikada kırmızı kart gören Carlos Sanchez’in, dün gece de Kane’i düşürerek penaltıya sebebiyet vermesi.

Kısa mesaj

Her turnuvaya favori gelip evine erken dönen İngilizler uzun bir aradan sonra bu genç kadrosuyla Dünya Kupası’nda çeyrek finali gördü.

YORUM YAZ